militair prinses Leonor

Prinses Leonor van Spanje blikt terug op militaire school: ‘Betekent veel voor me’

Prinses Leonor van Spanje (18) treedt in de voetsporen van haar vader en dat betekent veel voor haar. Dat laat de prinses weten in een toespraak tijdens de uitreiking van de Medaille van Aragon.

Prinses Leonor van Spanje is geëerd met de titel “Geadopteerde Dochter van Zaragoza,” waar ze vorig jaar aan haar militaire training begon. De eerstgeborene van koningin Letizia en koning Felipe ontving op 21 mei ook de Medaille van de Cortes en de Medaille van Aragon.

In een toespraak tijdens de uitreiking van de Medaille van Aragon, blikte de toekomstige koningin van Spanje terug op haar eerste jaar van militaire training. “Ik geef toe dat toen ik op 17 augustus in Zaragoza aankwam, ik met veel verwachtingen kwam. Deels door alles wat mijn vader me had verteld, ook al wist ik dat sommige fasen niet gemakkelijk zouden zijn,” vertelde ze. “Ik kwam met enthousiasme en een grote wens om te leren en zowel mijn klasgenoten als de andere klassen te leren kennen met wie ik dit jaar heb gedeeld.”

Leonor 3

Lees ook: Prinses Leonor heeft een bijzondere onderscheiding ontvangen

De prinses gaf toe dat ze ‘heel dankbaar’ is voor wat ze heeft meegemaakt en voor alles wat de ‘stad haar heeft gegeven’. Leonor noemde de dag ‘speciaal’ omdat ‘de waardering van veel mensen in dit land blijkt uit de onderscheidingen die jullie mij geven: de titel van geadopteerde dochter van Zaragoza, de Medaille van de Cortes en de Medaille van Aragon.” Koning Felipe ontving de drie onderscheidingen al in 1986. “Mijn vader heeft dit bijna 40 jaar geleden op een vergelijkbare manier ervaren en de afgelopen dagen hebben we er veel over gesproken,” vervolgt de prinses in haar toespraak. “In zijn voetsporen treden betekent veel voor me.”

Lees ook: Prinses Leonor met verlof

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES