onderscheiding

Prinses Leonor heeft een bijzondere onderscheiding ontvangen

Prinses Leonor van Spanje heeft een bijzondere onderscheiding ontvangen, waarmee ze in de voetsporen van haar vader zal treden. 

Prinses Leonor van Spanje startte vorig jaar de opleiding aan de Militaire Academie in Zaragoza. Ook Koning Felipe heeft hier een opleiding gevolgd. Hij mocht daar 38 jaar geleden, in 1986, zo’n zelfde onderscheiding ontvangen. Nu was het de beurt van zijn dochter. 

Onderscheiding voor prinses Leonor van Spanje

Prinses Leonor is geëerd met twee medailles en een bijzondere titel. Ze heeft de hoogste onderscheiding van de Spaanse stad Zaragoza ontvangen. Ze ontving deze onderscheiding uit handen van de burgemeester van de stad. 

Lees ook: Seksschandaal op militaire academie van Spaanse prinses Leonor

Toespraak van de prinses

Na het ontvangen van de medailles en de bijzondere titel, hield de Spaanse prinses nog een toespraak. Hierin vertelde ze het volgende: “Ik heb veel meer meegemaakt dan wat ik tien maanden geleden dacht. Ik voel me hier thuis en Zaragoza zal altijd een deel van mijn leven blijven. Er zijn nog maar vijf weken voordat ik vertrek en ik begin het nu al te missen.”

Lees ook: Spaanse kroonprinses Leonor valt op tijdens eerste militair eerbetoon

Awarding Of The Title Of Adopted Daughter Of The City Of Zaragoza At The Town Hall In Zaragoza, Spain, May 21, 2024.
Prinses Leonor met haar onderscheiding

Vervolgopleiding

Nu haar opleiding aan de Militaire Academie in Zaragoza er bijna op zit, zal ze verdergaan met een andere opleiding. Na de zomer zal prinses Leonor starten bij de marine. Ook daar zal ze een jaar een opleiding volgen. Het jaar daarop staat de luchtmacht als laatste op het programma. Na de luchtmacht kan ze aan een andere studie beginnen. 

Lees ook: Metamorfose van prinses Leonor

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP