Prinses Elisabeth Studie Harvard Amerika Royalty Online

Prinses Elisabeth studeert vanaf deze zomer aan Harvard University

Het is officieel: Prinses Elisabeth (22) van België gaat studeren aan de Amerikaanse Universiteit van Harvard, zo heeft het koninklijk paleis bekendgemaakt.

Begin dit jaar startte prinses Elisabeth aan haar laatste semester als student History & Politics aan Lincoln College. Tegelijkertijd volgde ze een militaire opleiding ter voorbereiding op een mogelijke carrière als opperbevelhebber van het Belgische leger.

‘Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Elisabeth, Hertogin van Brabant, zal vanaf deze zomer studeren aan de Universiteit van Harvard (Harvard Kennedy School) in Boston in de Verenigde Staten’, meldt een verklaring van het koninklijk paleis. De prinses heeft onlangs met succes de toelatingsexamens afgerond voor de Master in Public Policy. ‘Deze tweejarige master zal haar universitaire opleiding aanvullen na haar bachelor in geschiedenis en politiek aan de Universiteit van Oxford (Lincoln College).’

Bovendien is de prinses geselecteerd voor een Honorary Award van het Fulbright Program, het internationale uitwisselingsprogramma voor onderwijs van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees ook: Prinses Elisabeth legt eind september eed af als officier

Prinses Elisabeth Militaire Opleiding Royalty Online
Prinses Elisabeth Militaire Opleiding © Getty Images

Elisabeth volgt hiermee de voetsporen van haar vader, die zijn studie begon in het Verenigd Koninkrijk aan Oxford voordat hij naar de Verenigde Staten ging. Daar studeerde hij twee jaar politieke wetenschappen aan de universiteit van Stanford in San Francisco.

Lees ook: Actueel: Belgische kroonprinses Elisabeth verliefd op Britse jongen en dít is hem! 

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES