Beatrix Lach Foto 2

Prinses Beatrix krijgt musical over haar leven: ‘Groots en spectaculair’

Leuk nieuws voor fans van het koningshuis en musicalliefhebbers. Productiehuis MediaDome kondigt namelijk aan dat ze werken aan een musical over het leven van prinses Beatrix (86). Voor deze productie wordt ook een nieuw theater gebouwd in een bestaande hal in het Brabantse Best.

Beatrix de Musical zal alle aangrijpende gebeurtenissen in het leven van de voormalige koningin en situaties binnen de paleismuren belichten.

Lees ook: Zo is prinses Beatrix als moeder en oma volgens familieleden

“We lopen al jaren met dit unieke idee rond”, zeggen producenten Alex Mensen en Okke Verberk. “Anderhalf jaar geleden zijn we gestart met het zoeken naar een geschikte locatie waar we de musical groots en spectaculair op kunnen zetten, en deze hebben we gevonden.” Voor de productie wordt namelijk een nieuw theater gebouwd in een bestaande hal in de buurt van Eindhoven.

Helaas moeten we nog even wachten, want Beatrix de Musical zal pas in het najaar van 2026 in première gaan. Bekijk de teaser van Beatrix de Musical hieronder:

Lees ook: Koning Willem-Alexander wil serie over zijn vrouw niet kijken: ‘Ergeren aan onjuistheden’

Naast de musical over het leven van Beatrix, staat sinds kort de eerste twee afleveringen van de serie Máxima op Videoland. De serie gaat over he leven van onze koningin tot aan haar verloving met koning Willem-Alexander. De hoofdrollen worden gespeeld door Delfina Chaves en Martijn Lakemeier. Een tweede seizoen is al aangekondigd. Koning Willem-Alexander heeft de Videoland-serie ‘Máxima’ niet gezien. En hij is evenmin van plan om te gaan kijken, vertelt hij voor de camera van Shownieuws. Hij zou zich ’te veel gaan ergeren’.

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST DENISE DELGADO
BEELD GETTY IMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl