Prinses Alexia Dit Wist Je Nog Niet

‘Prinses Alexia heeft zich ingeschreven bij Rijksuniversiteit Groningen’

Prinses Alexia van Oranje (18) heeft zich ingeschreven bij de Rijksuniversiteit Groningen, aldus het Dagblad van het Noorden (DvhN). Haar e-mailadres dook op in een database van de universiteit.

Dit betekent echter niet direct dat Alexia hier daadwerkelijk gaat studeren. “Het kan best dat ze zich voor meerdere universiteiten heeft ingeschreven,” reageert een woordvoerder van de RUG.

Volgens een onderzoek van DvhN is er een goede kans dat ze komend studiejaar in Groningen gaat wonen en studeren. In het adressenbestand van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is een mailadres te vinden dat alleen van prinses Alexia kan zijn. Dit mailadres had niet in de database mogen blijven staan, maar door een fout van de RUG is dit toch gebeurd.

Lees ook: Dit is prinses Alexia’s nieuwe favoriete ring

Het dagblad ontdekte deze fout: “Dit hebben we niet lang onder de pet weten te houden”, zegt RUG-woordvoerder Elies Wempe-Kouwenhoven. Ze bevestigt de interesse, maar waarschuwt ook: “Dat ze zich heeft ingeschreven zegt niets. Het kan best dat ze zich voor meerdere universiteiten heeft ingeschreven.”

De Rijksvoorlichtingsdienst wil nog geen reactie geven op de situatie. Zodra zij weet waar ze welke studie gaat volgen, volgt een bekendmaking.

Lees ook: Prinses Alexia: deze 5 dingen wist je nog niet over haar

Alexia heeft het afgelopen jaar een tussenjaar gehad. Daarvoor heeft ze twee jaar op een kostschool in Wales gezeten. Wat ze gaat studeren is nog onbekend.

Als Alexia inderdaad aan de RUG gaat studeren, treedt ze in de voetsporen van enkele familieleden. Zo hebben ook prinses Christina (de tante van Willem-Alexander) en prins Maurits en prins Bernhard Jr. (de neven van Willem-Alexander) in Groningen gestudeerd.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES