Prinses Alexia Ring

Dit is prinses Alexia’s nieuwe favoriete ring

Prinses Alexia liet afgelopen koningsdag in Emmen zien dat ze stijl heeft. Aan haar linkerhand droeg ze een eenvoudige ring met een hartje, maar rechts had ze een heel bijzonder sieraad. En dit is het verhaal erachter.

Het Nederlandse juweliershuis Bron bestaat al bijna een kwart eeuw. Maar de geschiedenis van deze Nederlandse juwelier uit Schoonhoven gaat al honderd jaar terug. De prachtige ring van prinses Alexia is een van hun pronkstukken. En Alexia’s nieuwe favoriete ring.

Wie de website van juwelier Bron bekijkt, wil nog maar één ding: onmiddellijk een ring uitzoeken. De één is nog mooier dan de ander. De grootvader van de oprichtster van Bron richtte het bedrijf meer dan honderd jaar geleden op. “Zijn oude juwelen-reiskoffer staat nog steeds op de zolder van ons kantoorpand in Schoonhoven,” zegt kleindochter Heleen.

LEES OOK: Koning verstopt zich achter boom tijdens fotosessie Oranjes 2024

Alexia houdt van mooie juwelen

Dat prinses Alexia van mooie juwelen houdt, bleek ook toen ze een aantal jaar geleden met haar zussen de tentoonstelling ‘Juwelen! Schitteren aan het Russische hof’ in Amsterdam bezocht. De grootste blikvanger van die expositie was een broche van de 18e-eeuwse keizerin Elisabeth, een ‘boeketje’ met zo’n 400 briljanten, meer dan 450 kleine roosgeslepen diamanten, blauwe en gele saffieren, robijnen en smaragden. Maar er waren ook armbanden te zien van koningin Anna Paulowna, de van oorsprong Russische echtgenote van koning Willem II.

Prinses Alexia

Prinses Alexia was 13 jaar toen ze de expositie bezocht, maar het moet zeker indruk op haar hebben gemaakt. Toch zijn we blij dat ze voor zo’n mooie ring van Nederlandse bodem heeft gekozen en niet met zo’n broche vol saffieren en smaragden rondloopt. Het geeft maar aan hoe stijlvol ze is.

De ring

Prinses Alexia Ring 1

De ring kost een slordige drieduizend euro, maar in verhouding tot de juwelen die op de expositie te zien waren indertijd, is dat natuurlijk geen geld. Maar vooral staat de ring haar prachtig. Een beperkt deel van de collectie van Bron is online verkrijgbaar, maar op hun website staan ook de vele verkooppunten in binnen- en buitenland. Wij zijn om. Nu alleen nog even sparen.

Lees ook: de enorme diamant van prinses Beatrice

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES