Fotos: De enorme diamant van prinses Beatrice

De verlovingsring van prinses Beatrice bevatte een enorme diamant. Tot op de dag van vandaag wordt er door kenners over die bijzondere ring gesproken.

De verlovingsring van prinses Beatrice bevat een enorme diamant. De ring was te zien op foto’s gemaakt door Beatrices jongere zus Eugenie, die deze ooit deelde op social media.

https://www.instagram.com/p/B23t01NFjke/?igshid=aun3h83xhquq

Diamant van prinses Beatrice

Prinses Beatrice is de oudste dochter van de Britse prins Andrew en Sarah . Ze is getrouwd met vastgoedontwikkelaar Edoardo Mapelli Mozzi. Eugenie maakte indertijd de verlovingsfoto’s van het stel. Daarna werd er door juweliers en kenners van koninklijke juwelen over de hele wereld over gesproken, zo bijzonder was de diamanten ring.

Aan de hand van Beatrice schittert een ring met een knoeper van een diamant. Wie beter inzoomt kan zien dat de ring uit drie stenen bestaat: een ronde grote diamant in het midden, tussen twee langwerpige geslepen diamanten. De ring is ontworpen door haar verloofde, in samenwerking met met de Britse juwelenontwerpster Shaun Leane.

Eugenie En Beatrice
Eugenie En Beatrice

Verlovingsring

Diamant is populair bij de Windsors, hoewel de verlovingsring van Beatrices oma koningin Elizabeth de meest waardevolle bevatte. Ook Meghan Markle, de vrouw van de Britse prins Harry, droeg een volledig diamanten en gouden verlovingsring. Harry ontwierp de ring zelf en gebruikte hiervoor edelstenen die ooit toebehoorden aan zijn moeder, prinses Diana.

2023 Variety Power Of Women Arrivals meghan markle

De ring van Diana

Ook Diana’s eigen ring was een mix van saffieren en diamanten. Haar ring met een grote ovale saffier omringd door kleinere diamanten is een van de beroemdste koninklijke sieraden ooit. Het sieraad behoort nu toe aan Catherine Middleton. Zij kreeg het als haar eigen verlovingsring van prins William.

Prinses Beatrice en Edoardo Mapelli Mozzi trouwden in 2020.

Lees ook: Harry en Meghan maken er een feestje van