Charles Geeft Militaire Titel Harry Aan William

Ouch: Koning Charles geeft militaire titel Harry weg aan William

De gespannen verhouding tussen Charles (75) en Harry (39) is al langer bekend. Maar dat hun relatie verre van harmonieus is, is nu wel pijnlijk duidelijk geworden.

Kort nadat Charles had verklaard dat hij ’te druk’ was om Harry vandaag te ontmoeten, voegt Buckingham Palace daar nog een schepje bovenop door aan te kondigen dat de koning een militaire titel van zijn jongste zoon afneemt en deze aan William (41) geeft.

Harry is momenteel nog Colonel-in-Chief van het Army Air Corps, de luchtvaarttak van het Britse leger. Buckingham Palace heeft echter aangekondigd dat deze titel op 13 mei zal worden overgedragen aan zijn oudere broer William. Dit nieuws wordt extra pijnlijk doordat Harry momenteel in het Verenigd Koninkrijk is om het 10-jarig bestaan van de Invictus Games te vieren, een initiatief waar hijzelf aan de wieg heeft gestaan. Het zou een geschikt moment zijn geweest om wat tijd door te brengen met Charles, maar volgens een woordvoerder van Harry is een ontmoeting met zijn vader niet mogelijk, omdat Charles naar verluidt geen ruimte heeft in zijn agenda.

Lees ook: Waarom Elizabeth prins William niet naar de oorlog in Afghanistan stuurde maar Harry wel

Het vertrek van Harry en zijn gezin naar de Verenigde Staten heeft een diepe impact gehad op de koninklijke familie, vooral in het licht van de kritiek die de echtgenoot van Meghan Markle heeft geuit in documentaires en memoires over het koningshuis.

Harry (3)

Dinsdag werd via een woordvoerder van Harry al bekendgemaakt dat een ontmoeting met zijn zieke vader niet gepland staat, ondanks dat de hertog van Sussex speciaal vanuit de Verenigde Staten is overgevlogen naar het Verenigd Koninkrijk. Kort gezegd heeft Charles aangegeven ’te druk’ te zijn en geen tijd te hebben voor Harry. De woordvoerder van de prins heeft laten weten dat hij zijn vader ‘spoedig hoopt te kunnen zien’.

Lees ook: Meghan niet met Harry mee naar Engeland, wel naar Nigeria

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES