Meghan Markle Instagram

Meghan niet met Harry mee naar Engeland, wel naar Nigeria

Meghan Markle (42) zal niet met prins Harry (39) meegaan naar Londen om het jubileum van de Invictus Games te vieren. Een reis naar Nigeria daarentegen slaat ze niet af.

De man van Meghan bezoekt Londen in mei om de 10e verjaardag van de Invictus Games te vieren. Eerder zou deze reis niet doorgaan vanwege veiligheidsredenen. Nu is bekend dat Harry alleen zal gaan.

Lees ook: Prins Harry vertrekt zonder Meghan naar het Verenigd Koninkrijk en dít is waarom

Meghan zal komende maand wél een bezoek brengen aan Nigeria. People meldt dat het paar een uitnodiging heeft geaccepteerd van de Chief of Defense Staff, de hoogste militaire functionaris van het land. Tijdens hun bezoek zullen Harry en Meghan leden van de militaire diensten ontmoeten en deelnemen aan verschillende culturele activiteiten. Meer details over hun bezoek is niet niet bekendgemaakt.

Wat wel bekend is, is dat de reis in het teken zal staan van de door Harry opgerichte Invictus Games. Nigeria nam namelijk voor het eerst deel aan de spelen vorig jaar in Düsseldorf. Daarom brachten Harry en Meghan toen veel tijd door met het Nigeriaanse team. De Nigeriaanse minister van Defensie, Alhaji Mohammed Abubakar Badaru, was ook aanwezig bij de spelen en liet toen al weten dat hij de Invictus Games graag in zijn land wilde organiseren.

Lees ook: De Sussexes’ bij opening van prins Harry’s Invictus Games

Tijdens zijn openingswoord in Duitsland onthulde Prins Harry zelfs dat zijn vrouw het team steunde nadat ze ontdekte dat ze Nigeriaanse roots heeft. “Ik zeg niet dat we favorieten hebben in ons huis, maar sinds mijn vrouw heeft ontdekt dat ze van Nigeriaanse afkomst is, wordt het dit jaar waarschijnlijk een beetje competitiever,” grapte Harry bij de aftrap van de Invictus Games in september 2023.

De opmerking volgde op de onthulling van de hertogin van Sussex in een aflevering van haar podcast, Archetypes, in 2022, dat ze ontdekte dat ze 43% Nigeriaans is via een genealogietest.

Harry en Meghan met team Nigeria

Tijdens de Invictus Games in Düsseldorf poseerden prins Harry en Meghan voor een foto met Team Nigeria en de nationale vlag. De atleten overhandigden hen een plaquette van de Chief of Defense, plus een nieuwe bijnaam voor de Hertogin van Sussex.

Invictus Games Düsseldorf 2023 Day 4
Invictus Games Düsseldorf 2023 Dag 4 © Getty Images

Meghan kreeg de naam “Amira Ngozi Lolo,” met een koninklijke betekenis. Amira is de naam van een strijdlustige prinses uit een legende, terwijl Ngozi ‘gezegend’ betekent en Lolo ‘koninklijke vrouw’.

Steun van Meghan

In februari reisden de hertog en hertogin van Sussex naar Canada voor de One Year to Go-vieringen van de Invictus Games Vancouver Whistler 2025, met de countdown naar de spelen daar volgend jaar. Bij de winteraftrap sprak terugkerende atleet van Team Nigeria, Peacemaker Azuegbulam, over wat het voor hem betekende om de steun van Meghan te hebben.

“Het maakt me blij. Het maakt me geliefd dat ze echt om Team Nigeria geeft,” vertelde Azuegbulam aan People in Whistler. “We zijn blij met de liefde die ze tonen en waarderen de inspanningen om de Invictus Games naar Nigeria te brengen.”

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES