Amalia prinses spanje verliefd hondje

Liefdesnestje van anderhalf miljoen euro voor Amalia in Spanje?

Prinses Amalia (20) heeft de afgelopen jaren afgezien van haar toelage omdat ze het ‘ongemakkelijk’ vond om geld te ontvangen zonder daar een tegenprestatie voor te leveren. Ze is daar nu op teruggekomen. Maar waarom?

Amalia had sinds haar 18e recht op een inkomen en een onkostenvergoeding. In 2021 besloot ze echter om dat bedrag niet te aanvaarden. Dinsdag heeft ze premier Rutte in een brief laten weten dat ze vanaf 2025 de onkostenvergoeding van 1,51 miljoen euro wel zal accepteren.

Waarom eist prinses Amalia haar onkostenvergoeding van anderhalf miljoen euro nu ineens op? Terwijl ze bij aanvang van haar studies beloofd had die telkens terug te storten? Er circuleert nu een opvallend gerucht. Besluit prinses Amalia haar onkostenvergoeding nu alsnog te betalen om zichzelf een liefdesnestje in Madrid te kopen? Eerder al deed het gerucht de ronde dat onze kroonprinses een vriendje heeft gevonden in Spanje. Het zou dus zomaar kunnen dat ze extra geld nodig heeft om daar een huis te kopen. Althans dat beweren royalty watchers.

322.000 euro

In een brief schrijft Amalia: ‘Het inkomen blijf ik uiteraard terugstorten tot het einde van mijn studie’, wat neerkomt op een bedrag van 322.000 euro.

Lees ook: Prinses Amalia spreekt voor het eerst over bedreiging en haar verblijf in Madrid

Amalia houdt vanaf 2025 toch deel van toelage: 1,5 miljoen

Premier Mark Rutte verklaarde dat hij begrijpt waarom Amalia haar onkostenvergoeding wil behouden. “Haar studie vordert en ze wordt steeds zichtbaarder”, zei hij. Hij wees erop dat ze onlangs aanwezig was bij een Spaans staatsbezoek en steeds vaker optreedt als kroonprinses.

Lees ook: Willem-Alexander bedankt koning Felipe voor het opvangen van Amalia

In Shownieuws bespreken ze deze ontwikkeling en wat de premier nog meer te zeggen had over de situatie:

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST: DENISE DELGADO/ bewerking Manon Daelmans
BEELD: GETTY IMAGES