Bedreiging Amalia

Prinses Amalia spreekt voor het eerst over bedreiging en haar verblijf in Madrid

Tijdens Koningsdag heeft prinses Amalia voor het eerst gesproken over de ernstige bedreigingen en haar vlucht naar Madrid. 

Prinses Amalia moest net na het begin van haar studie in Amsterdam alweer afscheid nemen van de stad. Dit omdat er dreigingen waren rondom de prinses. Ze dook onder. Lange tijd was het niet duidelijk waar de prinses was, maar afgelopen maand werd duidelijk dat ze een jaar in Madrid heeft gewoond. 

Meer vrijheid in Madrid

Tijdens Koningsdag liet de prinses voor het eerst iets los over de bedreigingen en het jaar in de Spaanse hoofdstad, Madrid. “Ik heb daar wel iets meer mijn vrijheid kunnen vinden dan hier mogelijk was”, zei de prinses Amalia afgelopen zaterdag in Emmen. Ze vertelde ook dat deze een fantastische tijd heeft gehad in Spanje, ondanks dat het niet geheel vrijwillig was. Toch is ze weer heel blij om terug te zijn. 

Lees ook: Prinses Amalia woonde vanwege dreiging ruim een jaar in Madrid

Koninklijke Familie Viert Koningsdag In Emmen
Prinses Amalia samen met haar vader, koning Willem-Alexander

Koningin Máxima over deze zware periode

Ook koningin Máxima vertelde nog over deze zware periode. “Amalia is een zelfstandig meisje en heel slim, dus ze kan het heel goed aan.” Toch gunde de koningin haar dochter de vrijheid en vleugels die je een kind moest geven om zichzelf te ontwikkelen. Daarom hebben zij en haar man, koning Willem-Alexander, besloten dat de prinses na de bedreiging beter af was in Madrid. 

Lees ook: Willem-Alexander bedankt koning Felipe voor het opvangen van Amalia

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl