maxima film bekende nederlanders

Koningin Máxima gaat binnenkort workshops in kunst volgen

Op 13 maart zal Koningin Máxima (52) aanwezig zijn bij de start van Art Camp mbo in poppodium Hedon in Zwolle, zo meldde de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) dinsdag.

Koningin Máxima is erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas. Art Camp mbo biedt plaats aan zestig studenten die workshops zullen volgen in fotografie, theater, dans, muziek en cartoontekenen. Aankomende pedagogisch medewerkers en onderwijsassistenten leren hier via workshops hoe ze kunstdisciplines kunnen integreren in hun werk op en na school. Tijdens haar bezoek zal ze met de studenten praten over hun ervaringen.

Lees ook: Koningin Máxima vindt dat déze dochter het meest op haar lijkt

Na deze ontmoeting zal de koningin gesprekken voeren met cultuurinstellingen uit de regio van de drie deelnemende mbo-opleidingen, waarbij zij het aanbod dat zij kunnen bieden zal bespreken. Art Camp mbo markeert de eerste fase van een driedelig programma van Méér Muziek in de Klas in samenwerking met Noorderpoort, Alfa-College en ROC Midden Nederland.

Lees ook: Koningin Máxima reist voor de VN af naar Colombia 

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST DENISE DELGADO
BEELD ANP