Norway Royalty harald

Koning Harald geeft gezondheidsupdate: ‘Zo slecht is het niet’

De Noorse koning Harald (87) heeft een update gegeven over zijn gezondheid. Dat deed hij afgelopen vrijdag in gesprek met de pers in Kongsberg.

Koning Harald liep twee maanden geleden, tijdens zijn vakantie in Maleisië, een infectie op die ervoor zorgde dat zijn hartslag te laag werd. Daardoor moest hij een permanente pacemaker laten plaatsen.

“Het is niet zo slecht voor een 87-jarige”, zei de koning lachend voor de camera van de Noorse nationale omroep NRK. De koning was samen met koningin Sonja in Kongsberg om het 400-jarig bestaan van de stad te vieren. “En het wordt beter! We werken eraan. Ik hoop dat het beter wordt, maar zo slecht is het niet.”

Lees ook: Koning Harald vanaf vandaag weer aan het werk na ziekteverlof

Zijn gezondheid is de laatste tijd nogal wisselvallig geweest. Hij heeft eerder last gehad van een luchtweginfectie, iets wat vaker voorkomt bij de Noorse koning. Bovendien loopt hij regelmatig met wandelstokken.

koning harald noorwegen in ziekenhuis
Koning Harald op krukken

Ondanks deze gezondheidsproblemen heeft hij geen plannen om af te treden. Toen bekend werd dat de Deense koningin Margrethe zou aftreden, heeft Harald meteen verklaard dat hij ten minste tot zijn dood op de troon zal blijven.

Lees ook: Gaat koning Harald van Noorwegen (87) nu toch aftreden?

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES