ziekteverlof

Koning Harald vanaf vandaag weer aan het werk na ziekteverlof

De Noorse koning Harald is vanaf vandaag weer aan het werk na zijn ziekteverlof. Dit verlof heeft in totaal een aantal maanden geduurd. 

Koning Harald is al jaren aan het kwakkelen met zijn gezondheid. Afgelopen maand nog kreeg hij een permanente pacemaker, nadat hij tijdens een vakantie in Maleisië een tijdelijke pacemaker had gekregen. Zijn hartslag was daar uitzonderlijk laag geworden door een infectie die hij had opgelopen. Inmiddels gaat het gelukkig beter met zijn gezondheid. Zo goed zelfs, dat hij weer aa het werk is. 

Langer met ziekteverlof 

Het Noorse hof deelde eerder dat hij nog tot maandag 8 april met ziekteverlof zou zijn.  Daarna bleek al snel dat de koning dit toch niet ging redden en daarmee werd zijn ziekteverlof met ten minste twee weken verlengd. 

Lees ook: Hoera! Harald is weer beter!

Taken overnemen 

Zijn zoon, kroonprins Haakon, nam in de tussentijd de taken van de koning op zich. Zo ging hij de afgelopen twee weken naar een medaillereceptie en ook was hij een aantal dagen in de Verenigde Staten voor een bezoek aan de westkust van het land. 

koning harald
Norwegian Royals Visit Faktisk.no

Drukke agenda

Koning Harald heeft direct een drukke agenda. Uit de agenda van de koninklijke familie, die zichtbaar is op de website van het Noorse hof, blijkt dat de koning deze week bijvoorbeeld de chef Strijdkrachten op audiëntie krijgt in het paleis.

Lees ook: Koning Harald is uit het ziekenhuis ontslagen

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl