ziekenhuis koning Harald

Koning Harald is uit het ziekenhuis ontslagen

Eindelijk is er weer goed nieuws voor de Noorse koning Harald. Hij is uit het ziekenhuis ontslagen en maakt het goed. Dat maakte het Noorse hof bekend. 

De Noorse koning Harald werd twee weken geleden tijdens zijn verblijf in Maleisië in het ziekenhuis opgenomen, omdat hij plotseling onwel werd. Daar kreeg hij een tijdelijke pacemaker. Vorige week werd er een permanente pacemaker bij de koning geplaatst. 

Lage hartslag 

Het Noorse koninklijk huis liet eerder in een bericht aan de pers weten dat de permanente pacemaker noodzakelijk was, omdat de koning van Noorwegen een zorgwekkend lage hartslag had. Dit kwam allemaal door een infectie die hij tijdens zijn reis door Maleisië had opgelopen. 

Lees ook: Nu: Koning Harald krijgt in Maleisië een pacemaker

Ziekteverlof

Volgens het Noorse hof gaat het erg goed met koning Harald. Toch blijft hij nog tot 8 april met ziekteverlof. Hij heeft de komende weken veel rust nodig, zodat hij goed kan herstellen. Zijn zoon, kroonprins Haakon, neemt tot 8 april nog al zijn taken over. 

Lees ook: Hoera! Harald is weer beter!

Pacemaker Harald
Koning Harald

Slechte gezondheid

Koning Harald is momenteel de oudste monarch van Europa. Hij is sinds 1991 koning van Noorwegen. De gezondheid van koning Harald is de laatste jaren snel achteruit gegaan. Zo werd hij in 2020 al eens geopereerd aan zijn hart en daarna kampte hij meerdere keren met infecties. Ook lag hij laatst nog in het ziekenhuis met een longontsteking.

Lees ook: Koning Harald terug in Noorwegen: direct opgenomen in ziekenhuis in Oslo

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl