permanente pacemaker

Koning Harald terug in Noorwegen: direct opgenomen in ziekenhuis in Oslo

De Noorse koning Harald heeft tijdens zijn verblijf in Maleisië een pacemaker gekregen. Gisteren is hij met een medisch vliegtuig naar Noorwegen gevlogen en daar is hij direct weer opgenomen. 

De Noorse koning Harald werd tijdens een verblijf in Maleisië in het ziekenhuis opgenomen, omdat hij plotseling onwel werd. Daar kreeg hij een pacemaker. Het Noorse koninklijk huis laat in een bericht aan de pers weten dat de ingreep noodzakelijk was, omdat de koning van Noorwegen een zorgwekkend lage hartslag had.

Per medisch vliegtuig naar Noorwegen

Inmiddels is de vorst per medisch vliegtuig weer aangekomen in Noorwegen. Goed gaat het helaas nog niet, hij is na zijn aankomst namelijk direct opgenomen in het Rikshospitalet, het universitair ziekenhuis in Oslo. Daar zal koning Harald de aankomende dagen nog verblijven voor een behandeling en om uit te rusten. 

Lees ook: Nu: Koning Harald krijg in Maleisië een pacemaker

Pacemaker Harald
Koning Harald

Slechte gezondheid

Koning Harald is momenteel de oudste monarch van Europa. Hij is sinds 1991 koning van Noorwegen. De gezondheid van koning Harald is de laatste jaren snel achteruit gegaan. Zo werd hij in 2020 geopereerd aan zijn hart en daarna kampte hij meerdere keren met infecties. Ook lag hij laatst nog in het ziekenhuis met een longontsteking. Kroonprins Haakon heeft de taken van zijn vader overgenomen.

Lees ook: Gaat koning Harald van Noorwegen (87) nu toch aftreden?

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl