King Carl Gustav Of Sweden 50th Anniversary On The Throne

Foto’s: Zweedse prins Carl Philip en Sofia 9 jaar getrouwd

Een heugelijke dag voor het Zweedse hof: vandaag vieren prins Carl Philip (45) en zijn vrouw prinses Sofia (39) hun negenjarig huwelijksjubileum. Op 13 juni 2015 trouwden ze in de kapel van het Koninklijk Paleis in Stockholm.

Negen jaar geleden gaf de Zweedse prins Carl Philip zijn jawoord aan ex-model Sofia Hellqvist. Samen hebben ze drie zoons: prins Alexander, prins Gabriel en prins Julian.

Het paar ontmoette elkaar in 2009 in een nachtclub in Stureplan. Zes jaar later gaven ze elkaar het ja-woord. Sofia droeg een elegante, vrij klassieke japon van Ida Sjöstedt, gemaakt van zijden crêpe en organza in drie tinten wit. Carl Philip ontwierp zelf de ring voor zijn bruid.

Hieronder zet Royalty de mooiste foto’s van het prinselijk paar door de jaren heen op een rij:

Lees ook: Carl Philip en Sofia van Zweden vieren verjaardag zoon Gabriel

Swedish Royals Attend The Launch Of The Educational Game "dexi Ville"
Polar Music Prize 2024

Lees ook: Zweedse prins Carl Philip enorm populair op TikTok

Crown Princess Victoria Of Sweden Birthday Celebrations
prins Carl Philip, Sofia, prinses Madeleine en haar man
Swedish Royals Attend Neuropsychiatric Disabilities Forum 2024

Wat doet het prinsenpaar zoal? Momenteel zijn ze betrokken bij verschillende initiatieven, waaronder de lancering van het educatieve spel Dexi Ville, ontworpen om kinderen te helpen bij het leren lezen en schrijven op een leuke manier​​. Ze organiseren ook evenementen zoals het ‘Ctrl+Rights’ symposium voor een veiligere internetomgeving en wonen belangrijke evenementen bij, zoals de Vasaloppet langlaufwedstrijd​. Daarnaast steunen ze Project Playground, gericht op het verbeteren van de levens van kansarme kinderen

Lees ook: 5x familieplaatjes van Carl Philip en Sofia

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES