Andrew

Documentaire over Britse prins Andrew binnenkort te zien op BNNVARA

BNNVARA zendt aanstaande woensdag en donderdag een nieuwe Amerikaanse documentaire over de Britse prins Andrew (64) uit. Dat kondigt de omroep afgelopen woensdag aan. Het tweedelige programma heet ‘Secrets of Prince Andrew’.

De documentaire belicht hoe het leven van Andrew ingrijpend is veranderd na beschuldigingen van seksueel wangedrag en zijn relatie met de veroordeelde zedendelinquent Jeffrey Epstein.

Lees ook: Nu: Prins Andrew en Sarah Ferguson staan op het punt van hertrouwen

De documentaire belicht hoe het leven van Andrew ingrijpend is veranderd na beschuldigingen van seksueel wangedrag en zijn relatie met de veroordeelde zedendelinquent Jeffrey Epstein. Ook wordt het bekende BBC Newsnight-interview uit 2019 behandeld, waarin de prins hakkelend en zwetend sprak over zijn band met Jeffrey. Na het interview kreeg Andrew veel kritiek en legde hij zijn officiële taken neer.

Lees ook: Zien: Verfilming van het omstreden BBC-interview met prins Andrew staat nu op Netflix

In de documentaireserie delen Newsnight-presentatrice Emily Maitlis en producer Sam McAlister hun ervaringen met de maandenlange onderhandelingen die voorafgingen aan het interview. Secrets of Prince Andrew wordt uitgezonden op 8 en 9 mei op NPO2.

Randy Andy

In 2011 ontstond al ophef over de vriendschap van de prins met de inmiddels overleden Jeffrey Epstein, wat resulteerde in het neerleggen van zijn rol als Brits handelsambassadeur. Maar dit is zeker niet de eerste keer dat de prins in opspraak komt. Na zijn scheiding van Sarah komt Andrew regelmatig in het nieuws. Hij krijgt zelfs de bijnaam ‘Randy Andy’ (losbandige Andy) omdat hij op allerlei luxe feesten verschijnt met steeds verschillende vrouwen.

Lees ook: Details over zaak tegen prins Andrew worden begin januari 2024 openbaar gemaakt 

In 2019 raakt Prins Andrew opnieuw in opspraak vanwege zijn relatie met Jeffrey Epstein. In interviews beweert Virginia Giuffre Roberts, een van de slachtoffers van Jeffrey, dat zij ook gedwongen werd om seks te hebben met Prins Andrew. De prins ontkent deze beschuldigingen. In november 2019 besluit hij een interview te geven aan de BBC om zijn kant van het verhaal te vertellen, maar dit leidt alleen maar tot meer ophef. De controverse groeit zo sterk dat hij op 20 november 2019 besluit zijn koninklijke taken neer te leggen, en in 2022 doet hij afstand van al zijn titels.

Bekijk ook:

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST DENISE DELGADO
BEELD GETTY IMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl