Felix 1

Feitjes & weetjes over 18-jarige prins Felix

Hij is één van de kleinkinderen van koningin Margrethe en zijn vader verliet Denemarken om in Frankrijk te gaan studeren. Wat weten we nog meer over deze jonge prins, die onlangs 18 werd?

Zijn vader Joachim onderging een spoedoperatie in Toulouse vanwege een stolsel in de hersenen. Dat was natuurlijk schrikken en het blijft afwachten hoe de 51-jarige zoon van de Deense koningin zal herstellen. Een paar dagen ervoor werd Joachims tweede zoon, Felix, officieel volwassen. Op deze jonge royal zoomen we ditmaal in.

Hij en oudere broer Nikolai (20) werden geboren uit het huwelijk tussen Joachim en zijn eerste vrouw, Alexandra.

Vader Joachim hertrouwde in 2008 met prinses Marie. Samen met haar kreeg hij nog zoon Henrik (11) en dochter Athena (8). Felix heeft dus naast een oudere broer ook een halfbroertje en -zusje.

Felix volgt deze zomer een cursus Sociale Wetenschappen.

Voluit heet hij Felix Henrik Valdemar Christian.

Hij werd geboren in Kopenhagen, in het Rigshospitalet (Rijkshospitaal).

Felix is autosportfanaat, hiermee valt de appel niet ver uit de boom want ook vader Joachim is groot fan van alles dat pijlsnel rijdt.

De jonge prins is achtste in lijn van troonopvolging. Kroonprins Frederik – zijn oom – is uiteraard de eerste in lijn. En andere namen ‘boven’ hem zijn onder meer de vier kinderen van Frederik en Mary, en broer Nikolai. Logisch, want Nikolai werd eerder geboren dan Felix.

Felix een paar jaar terug. Een echte puber, inclusief aardig wat gel in zijn haar.

Felix 4

Deze foto werd nieuw gemaakt in het kader van zijn achttiende verjaardag. De jongvolwassene heeft zijn haar duidelijk laten groeien!

Felix 2

En samen met broer Nikolai. De gelijkenissen zijn evident! En beiden lijken ook erg op vader Joachim.

Felix 3

Lees ook:

Alles over Andrea en Pierre Casiraghi, zoons van Caroline van Monaco

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty

Beeld: ANP/EPA, Instagram @detdanskekongehus

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen