2020 07 22 5

De Deense prins Felix is vandaag 18 jaar geworden!

Hoera! De Deense prins Felix viert vandaag zijn achttiende verjaardag. Dit viert hij in het zuiden van Frankrijk in besloten kring met familie en vrienden. Felix is met zijn broer prins Nikolai en vader prins Joachim en diens tweede gezin op vakantie in Cahors, op het wijngoed van zijn grootouders, het Château de Cayx.

Het Franse weekblad Billed-Bladet meldt dat Felix’ moeder gravin Alexandra, die in 2005 scheidde van Joachim, ook is uitgenodigd voor het verjaardagsfeest zodat de jarige met zijn beide ouders kan feesten. De prins, die na de zomer naar de derde klas van het Hellerup Gymnaisum gaat, heeft altijd bij zijn moeder gewoond.

De verjaardag van Felix markeert voor Alexandra een belangrijke verandering in haar eigen leven. Een paar jaar geleden besloot ze namelijk de toelage van ruim 350.000 euro die ze van de Deense staat krijgt op de achttiende verjaardag van haar jongste zoon te laten stopzetten. Dit ondanks het feit dat de zogenoemde apanage haar voor het leven was verleend.

“Het is duidelijk dat ik verder moet met mijn leven. Ik geloof erin dat wanneer één deur zich sluit, het belangrijk is nieuwe deuren te openen”, verklaarde 55-jarige Alexandra haar beslissing. “Maar het is een beetje moeilijk om nieuwe deuren te openen, als je de oude ook openhoudt.”

https://www.instagram.com/p/CC7wNwqHrnt/

Lees ook:

Docu-reeks over de Windsor trekt half miljoen kijkers

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @denmark.royal.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen