Joel Makonnen Ethiopische prins screenshot van zijn Insta

Ken jij deze Ethiopische prins al?

Hij heet Joel. Hij is de achterkleinzoon van Haile Selassie. Hij trouwde met een Amerikaanse die hij in een nachtclub ontmoette. Hoog tijd om kennis te maken.

Verrassend en leuk, kennismaken met royals die we in Nederland niet direct in de spotlight hebben staan. Wellicht gaat dat veranderen na het lezen van Joels verhaal en het zien van zijn plaatjes. Prins Joel David Makonnen Haile Selassie heet-ie voluit. Afkomstig uit Ethiopië. Zijn overgrootvader was keizer Haile Selassie (1892-1975), tevens de laatste keizer van het land.

Ariana Austin

Joel is getrouwd met een Amerikaanse, Ariana. Ze ontmoetten elkaar in een nachtclub in Washington D.C., in 2005. Joel studeerde in die tijd aan The American University, ook in Washington. Hij vertelde Ariana aanvankelijk niet dat hij een royal was. Pas toen de twee al een tijdje aan het daten waren, verklapte een vriend van de prins dat Ariana een royal aan de haak had geslagen. Joel en zij trouwden in 2017.

Social media

Lucky us! Het stel is behoorlijk actief op social media en dan met name Instagram. Zo kunnen we meekijken in hun leven. De twee runnen samen een productiebedrijf Old World New World. Ze brengen onder meer de verhalen van donkere mensen in beeld. En maakten vorig jaar een biopic over Joels overgrootvader, de Ethiopische keizer Haile Selassie.

Plaatjes kijken

Natuurlijk wil je zien hoe die prins Joel en zijn vrouw eruitzien. We hebben een paar foto’s geregeld en die delen we graag met je. Psst, niet alleen deze prins en zijn vrouw, maar meer royals wonen in Amerika.

LEES OOK: Laurentien nog steeds dolgelukkig met Constantijn

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty.

Beeld: Instagram @princeyoel, @arianaaustin

#royaltynl

Door: Marije Kersten