royals in Amerika Madeleine foto van ANP

Deze royals wonen allemaal in Amerika

Niet iedereen blijft in zijn of haar geboorteland. Deze royals verkasten, soms voor een job en soms voor de liefde.

Onze eigen koningin is natuurlijk Argentijnse van geboorte. En meer leden van de koninklijke familie hebben partners die niet in Nederland geboren zijn. Zo is Jaime – zoon van Irene – getrouwd met de Hongaarse Viktória Cservenyák. En was Claus bijvoorbeeld een Duitser.

We verzamelden een mooi rijtje royals die hun geluk gingen zoeken in de Verenigde Staten. En ja, Harry en Meghan horen daar ook bij!

Royals in Amerika

Joachim van Denemarken verhuisde met zijn vrouw Marie (een Française) en hun zoon en dochter naar Amerika. Dat gebeurde in 2023 pas. Daarvoor woonden en werkten zij in Parijs. Joachim had er een rol bij de ambassade namens Denemarken. Momenteel werken en wonen ze in Washington D.C.

50th Anniversary Of Danish Queen Margrethe Ii's Accession To The Throne In Copenhagen

Harry en Meghan lieten het Britse koningshuis achter zich en maakten zich wisselend populair met hun acties. Denk aan interviews, uitgebrachte boeken en een Netflix-docu. Sinds 2020 wonen ze in een villa in Montecito, Californië. Archie werd nog in Londen geboren, maar zijn zusje Lilibet werd in Santa Barbara (ook Californië) geboren. Onlangs nog vloog het stel samen met een paar wereldberoemde vrienden naar een concert van Katy Perry in Las Vegas. Meghan is zelf Amerikaanse, ze komt uit Los Angeles.

Meghan Harry

En ook de Zweedse prinses Madeleine woonde tot voor kort in Amerika. Zij en haar man Chris O’Neill woonden jaren in Miama, Florida. Dit najaar verhuisde het gezin naar Zweden! Chris is zelf Amerikaan. Hun oudste kind, dochter Leonore, werd in New York geboren. Madeleine deelde vanuit Miami met regelmaat leuke familiefotootjes via Instagram, bijvoorbeeld als zij Halloween vierden.

Madeleine (2)

Prins Pavlos (ook: Paul) van Griekenland trouwde met een Amerikaanse, Marie-Chantal. Samen met hun 3 van hun 5 kinderen wonen zij in New York, in de rijke buurt Upper East Side. We maakten al eens een portret van Marie-Chantal, dat vind je hier terug.

Marie Chantal Foto 6

LEES OOK: Dit is Aminah, de vrouw van prins Dennis

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty.

Beeld: ANP, Getty, Instagram @mariechantal22, @princess_madeleine_of_sweden

#Royaltynl