Prinses Aminah van Maleisië prins Dennis

Dit is Aminah, de vrouw van prins Dennis

Prinses Aminah kennen we omdat ze de vrouw is van de Nederlandse Dennis Verbaas. Binnenkort wordt haar vader koning van Maleisië. Tijd voor een portret van Aminah.

Aminah heet voluit: Tunku Tun Aminah Maimunah Iskandariah binti Sultan Ibrahim en werd geboren op 8 april 1986. Ze is het tweede kind en de enige dochter van Zijne Koninklijke Hoogheid de Sultan van Johor Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar en Zijne Koninklijke Hoogheid Hoogheid Hare Majesteit de Koningin van Johor Raja Zarith Sofiah binti Almarhum Sultan Idris Shah.

Dennis Verbaas en Aminah
Dennis Verbaas

Paardrijden en klimmen

Aminah ging na de lagere school in Maleisië naar de Australian International School in Singapore. Ze hield van sporten als paardrijden, joggen en klimmen, maar bleek ook een getalenteerd tekenaar te zijn. Toen ze 21 was, zette ze haar eigen onderneming op. Ze verkocht huidverzorgingsproducten onder de naam Luvins The Royal Art of Beauty. De foto hieronder werd gebruikt als promotie.

Luvins The Royal Art of Beauty Aminah
Luvins The Royal Art of Beauty

Dennis Verbaas

Daarna werd het lange tijd stil rond Aminah. Tot ze op 14 augustus 2017 trouwde met de Nederlandse Dennis Verbaas, Dato’ Dennis Muhammad Abdullah. Geboren en opgegroeid in Lisse, zoon van Martin en Henriette Varbaas.

Foto’s van Dennis en Aminah gingen de hele wereld over. De geboorte van hun eerste kind in 2020 kreeg ook nog aandacht, maar bij de geboorte van hun tweede kind in 2022 werd het stil in de internationale pers.

Rommelig huishouden

In 2019 kwamen er in de Maleisische pers geruchten naar boven dat het huishouden van Aminah en Dennis een rommeltje was. “Tunku Aminah, Dennis is blij, beweringen over een rommelig huishouden zijn niet waar,” schreef een Maleisische krant. “”Mijn man en ik zijn gelukkig, in tegenstelling tot wat er in de geruchten wordt beweerd,” zei Tunku Aminah op de Facebook-pagina van The Royal Johor.

Lees ook: huwelijk prins Dennis en prinses Aminah

Aminah op TikTok

Dat veranderde toen de Thaise make-up kunstenaar Babarabeer een filmpje op TikTok plaatste van Aminah, plus wat foto’s op Instagram. Binnen een paar dagen had het TikTok filmpje van Aminah meer dan een half miljoen views. Iedereen was het er over eens dat de 36-jarige prinses een absolute schoonheid was.

Lees ook: schoonvader prins Dennis wordt koning

Spoorweg

In september 2023 werd bekend gemaakt dat Aminay voorzitter was geworden van spoorwegonderneming Berjaya Rail, waarvan ze dertig procent van de aandelen schijnt te hebben. Met twee jonge kinderen en een functie als deze zouden wij het niet gek vinden als haar huishouden een beetje een rommeltje zou zijn. Wij denken dat Dennis een prima keuze heeft gemaakt door met deze prachtige prinses een leven op te bouwen.

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

Tekst Royalty Online/ Manon Daelmans, beeld Instagram, GettyImages