marie chantal

Kennismaken met: prinses Marie-Chantal

Moeder van 5, oprichter van een kinderkledinglijn en getrouwd met kroonprins Paul van Griekenland. Tijd voor een nadere kennismaking.

Prinses Marie-Chantal werd geboren als Marie-Chantal Claire Miller. En trouwde in 1995 met de Griekse prins Paul. Sindsdien is haar aanspreektitel Hare Koninklijke Hoogheid kroonprinses Paul van Griekenland.

Marie-Chantal is een bezige bij. Ze heeft een eigen kledingmerk voor kinderen, simpelweg Marie-Chantal genaamd. En is moeder van 5 kinderen: Maria Olympia, Constantijn Alexios (erfprins), Achilles Andreas, Odysseus Kimon en Aristidis Stavros .

Kerk

Toen zij op 1 juli 1995 met haar Paul trouwde, gebeurde dat voor de Grieks-Orthodoxe kerk. Maar dan wel in Londen. Ook veel Britse royal waren aanwezig. Frappant weetje is dat na de ceremonie bleek dat het huwelijk strikt genomen niet rechtsgeldig was, omdat de geloften waren uitgesproken in het Grieks, niet in het Engels. Dat kon gelukkig iets later nog worden rechtgezet door het koppel. Op het gemeentehuis van Paddington spraken wij alsnog de geloften in het Engels uit, voor een ambtenaar.

Kiekjes

We hebben een aantal mooie foto’s van Marie-Chantal voor je en bij ieder kiekje delen we een leuk feitje over de blonde prinses!

Marie-Chantal groeide deels op in Hong Kong. Grappig genoeg las je bij ons vorige week dat een Nederlandse prinses daar momenteel woont, met haar gezin.

Marie Chantal Foto 1

Al haar kinderen zijn geboren tussen juni en oktober. Maria Olympia, Achilles Andreas, Odysseus Kimon en Aristidis Stavros in de zomermaanden en Constantijn Alexios in oktober.

Marie Chantal Foto 3

De prinses werd al in een gegoede familie geboren. Haar vader, Robert Warren Miller, is eigenaar van vele duty free-winkels op vliegvelden.

Marie Chantal Foto 4

Haar man, kroonprins Paul van Griekenland en Denemarken, is de zoon van Constantijn II en de Deense prinses Annemarie. Anne Marie is een zus van koningin Margrethe van Denemarken.

Marie Chantal Foto 5

Marie-Chantal is vrij actief op social media. Voor sportieve activiteiten draait ze haar hand niet om: deze foto op Instagram toont de prinses samen met man en één van haar zoons op een elektrische step.

Marie Chantal Foto 6

LEES OOK:

Nichtje William en Harry trouwt met 62-jarige miljonair

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @mariechantal22, Wikipedia/ Gettyimages