Máxima Met Amalia

Internationale Vrouwendag: 5 royal vrouwen in the picture

Van Máxima tot Mette-Marit. We staan op Internationale Vrouwendag even éxtra stil bij deze 5 sterke, hardwerkende royal vrouwen. Voor de één een voorbeeld, voor de ander een inspiratiebron of fashion icoon.

8 maart is wereldwijd International Women’s Day. Een dag waarop wordt stilgestaan bij de strijdbaarheid van vrouwen en bedoeld om onderlinge solidariteit te bevorderen. Ook een moment om diverse balansen op te maken, waaronder die hoe het gesteld is met seksisme en vooroordelen jegens vrouwen, in werkomgevingen bijvoorbeeld.

Wij zetten vandaag 5 royal vrouwen in het zonnetje. Zit jouw favoriet er toevallig tussen?

Mette-Marit. Vrouw van kroonprins Haakon. We bewonderen haar om haar levensvreugde. Ze lijdt aan een ernstige longziekte, maar herpakt zich keer op keer en geniet van alles, van werkbezoek tot familiemomenten. Mooie, sterke vrouw.

Mette Marit Screenshot Instagram

Meghan Markle. Links en rechts volop in het nieuws. Als het klopt wat zij zegt te hebben ervaren binnen de Britse paleismuren, begrijpen we de uitgesproken steun van haar vriendinnen maar al te goed. Meghan strijdt samen met Harry al enige tijd openlijk tegen onder meer racisme en seksisme en heeft met stichting Archewell een grote liefdadigheidsinstelling op haar naam staan.

Meghan Screenshot Instagram

Onze eigen Máxima. Powervrouw, stabiel en benaderbaar, met altijd een voorkomen om door een ringetje te halen. Er wordt weleens een misstap gemaakt door haar gezinnetje, maar ze weet ons altijd weer over te halen van haar te houden.

Máxima Screenhot Instagram

Soms zou je bijna vergeten dat Victoria van Zweden toch echt nog króónprinses is. En dus nog geen koningin. Zo elegant, doelgericht en bekwaam als deze vrouw zich door het landschap van diplomatie en met een zelfbewuste omgang met anderen beweegt is benijdenswaardig. Victoria spreekt zich bovendien uit vóór een eerlijke kledingindustrie. En is voorvechter van gelijke rechten voor de LGBTQ-gemeenschap.

Victoria Screenshot Instagram

Charlene van Monaco is vandaag onze hekkensluiter. De 43-jarige zwemkampioene en moeder van tweeling Gabriella en Jacques houdt zich kranig staande in de Monegaskische maatschappij. De blondine heeft het naar verluidt bij tijd en wijle lastig (gehad), in haar huwelijk, met haar schoonfamilie en met de druk die bij het royal leven komt kijken. Maar altijd herpakt ze zich en zegt ze 100% achter haar man Albert te staan.

Charlene Screenshot Instagram

LEES OOK:

4 leuke weetjes over Juliana

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @detnorskekongehus, @sussexroyal, @koninklijkhuis, @kungahuset, @monacoprincelyfamily