Untitled

Koning over zijn vakantie naar Griekenland: ‘Spijt in het hart’

Op sociale media werd er flink over gepraat: de vakantie van de koning. Zijn vertrek zou ‘onbegrijpelijk’ en ‘onverstandig’ zijn met de verscherping van de maatregelen en het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven.

De Oranjes vertrokken vorige week vrijdag richting hun Griekse vakantiehuis. Diezelfde avond bracht dat echter nogal wat heftige reacties teweeg in de media. Veel mensen vonden het niet kunnen met het toenemende aantal coronabesmettingen. De koning besloot toen de volgende dag al terug te vliegen, samen met Máxima en Ariane. Amalia en Alexia zijn pas dinsdag teruggevlogen.

Minister-president Mark Rutte was op de hoogte van de vakantie en had eerder al laten weten dat hij een verkeerde inschatting had gemaakt. Hij gaf toe dat hij de koning had moeten waarschuwen. Willem-Alexander heeft nu zelf een persoonlijke boodschap gedeeld waarin hij zijn excuses aanbiedt. ”Met spijt in mijn hart richt ik mij tot u. Het doet pijn uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben,” laat hij weten.