Monaco Royalty

Prinses Charlène van Monaco: ‘‘Ik sta voor 1000 procent achter mijn man’’

Charlène heeft laten weten dat ze voor “duizend procent” achter haar man vorst Albert II van Monaco staat. Dat vertelt ze in een interview met het Franse weekblad Point de Vue, dat door de prinses werd ontvangen in de prinselijke residentie Rocangel, gelegen boven Monaco.

De grote uitdagingen waar Albert als staatshoofd in deze tijd van coronacrisis voor staat kwamen in het interview aan de orde. “Als we erover praten, dan zeg ik hem vaak: ik sta voor duizend procent achter je. Ik steun wat je doet, in goede en in slechte tijden”, aldus Charlène. Ze herinnerde eraan dat Albert er aan het begin van hun relatie – ze zijn in juli tien jaar getrouwd – ook altijd voor haar was en haar door moeilijke momenten heeft gesleept. “Hij zei toen: ik sta altijd aan jouw zijde, ik bescherm je.”

De prinses, die volgende week 43 jaar wordt, zei met bewondering naar haar man en zijn werk te kijken. “Ik leef met een buitengewone man. Je vindt niemand die zich zo vol overgave, zo loyaal, zo vastbesloten en zo moedig geeft aan zijn land als prins Albert. Hij neemt zijn verantwoordelijkheid serieus en ik ken niemand die zoveel werkt. Ik heb het grootste respect voor hem, ik bewonder hem, geef ik toe.”

De 62-jarige Albert maakt tegenwoordig meer tijd voor de tweeling Jacques en Gabriella, zo vertelde Charlène ook. “Het is voor hem belangrijk om zijn kinderen te zien opgroeien, om van hen te genieten en voor de kinderen is het fijn om van hem te leren en met hem te spelen.”

LEES OOK:

Máxima in gesprek over financiering tijdens de coronacrisis

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.