Belgium Royalty National Day elisabeth

In beeld: 5 jonge kroonprinsen en -prinsessen

Met blauw bloed geboren én de oudste van het gezin? Dan ben je algauw ook troonopvolger. Al zijn er nog altijd landen waar de titel nooit aan een dochter, maar wel aan een zoon wordt toegekend. Wij hebben een rijtje met 5 jonge kroonprinsen en -prinsessen voor je!

Misschien heb je inmiddels ‘Amalia’ – het boek van Claudia de Breij – wel gelezen. Een uniek inkijkje in het leven van de kroonprinses, die over een paar weken 18 wordt. Vlak voor het uitkwam, werden al wat leuke en opmerkelijke nieuwtjes over haar gedeeld, die breder aan bod komen in het boek. Kroonprinses… het is nogal wat! Toekomstig koning of koningin, groothertog of ‘hoofd van een huis’, rollen en titels waarmee je geboren wordt. Wij hebben er 5 voor je: jonge kroonprinsen en -prinsessen in beeld!

1. Amalia – hoe kan het ook anders? Oma Beatrix en vader Willem-Alexander delen ongetwijfeld hun tips met haar, Amalia zelf zegt dat ze momenteel nog ‘geen idee’ heeft welke focus zij zal hebben als koningin. Dat mag de toekomst gaan uitwijzen.

Zomerfotosessie Koninklijk Gezin

2. Elisabeth – de Belgische studente lijkt al helemaal klaar voor haar toekomstige rol. Ze volgde een militaire opleiding, doet vrijwilligerswerk, is van onbesproken gedrag en mag graag dicht bij haar familie zijn.

3. Hoessein (of Hussein) – de Jordaanse kroonprins. Momenteel 27 jaar oud en naast een militaire opleiding rondde hij ook een studie Internationale Geschiedenis af.

Hoessein Prins Van Jordanië Screenshot Instagram

4. Leonor – de oudste dochter van Letizia en Felipe van Spanje. Afgelopen oktober pas 16 jaar geworden. Overigens hebben Spaanse royaltykenners hun bedenkingen bij haar toekomstig koninginschap. Niet vanwege Leonor, wel omdat het volk zich steeds vocaler uitspreekt vóór een republiek. Gaat het Spaanse koningshuis ophouden te bestaan?

Leonor

5. En Guillaume (of Willem) – oudste zoon van groothertog Henri van Luxemburg. Zijn titel is nu erfgroothertog. Geen échte kroonprins dus, omdat het kleine land geen koning/koningin meer kent. Guillaume verschijnt nu al me regelmaat op werkbezoeken en lijkt klaar voor zijn toekomstige rol.

LEES OOK:

Kate wilde opeens anders genoemd worden

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Beeld: ANP, ANP/EPA, Instagram @queenrania, @royalbelgianpalace