Kate Middleton

Kate wilde opeens anders genoemd worden

Trouwen met een royal zet blijkbaar nogal wat in beweging. Waar Kate en Wills eerst nog een lieflijk en alom geaccepteerde aanspreekvorm was, wilde Kate nog voor haar huwelijksdag anders genoemd worden.

Kate en William trouwden in april 2011. Kates volle naam is Catherine, maar iedereen noemde haar Kate – jeugdvrienden, studiemaatjes, zelfs familieleden. Een goede vriendin vertelt echter aan Mirror dat Kate zélf nooit zo’n fan is geweest van de verkorte naam Kate.

Nog voor haar huwelijksdag – namelijk in 2008 – stuurde zij haar vrienden en kennissen een mailtje met daarin het verzoek haar voortaan ‘Catherine’ te noemen. Volgens een ingewijde was zij zo’n 2 jaar voor de verloving met William al aan het nadenken over haar toekomstige rol binnen the royal family én welke naam daar het beste bij zou passen.

Kates vrienden waren volgens een aantal royaltykenners nogal verrast over haar verzoek en moesten er even aan wennen. Toch zou Kate Kate niet zijn geweest, als ze het niet tevens heel vriendelijk had aangepakt. Volgens hen kon er zelfs een grapje over deze ‘naamswijziging’ vanaf van haar kant.

Een archieffoto van de huwelijksdag van William en Kate, zij trouwden op 29 april 2011 en waren afgelopen voorjaar dus alweer 10 jaar getrouwd!

LEES OOK:

Victoria schittert in dieprode velvet jurk

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Mirror. Beeld: ANP/EPA