Prinses Elisabeth

Prinses Elisabeth is geslaagd voor militaire opleiding

De Belgische prinses Elisabeth heeft haar eenjarige opleiding aan de Koninklijke Militaire School afgerond. Volgens kolonel Van Avermaet is de 19-jarige troonopvolgster “met glans geslaagd.”

Geslaagd

Prinses Elisabeth en de andere leerling-officieren waren de afgelopen weken op zomerkamp. Dit was de laatste fase van de opleiding. Ze kregen daar theoretische en praktische trainingen om hun militaire vaardigheden en technieken aan te scherpen. “Prinses Elisabeth heeft zich op elk domein goed verdedigd, zowel op het militaire, academische, sportieve als karakteriële vlak”, zegt Van Avermaet tegen VRT.

Het oudste kind van koning Filip en koningin Mathilde was een voorbeeldige student. “Elisabeth is een leerling die we graag bij ons hebben gehad. Ze was goed geïntegreerd in de groep, en viel niet op: dat is een compliment.”

Studie in het buitenland

Wat de prinses gaat doen nu ze klaar is met haar opleiding, is niet bekend. Het is aannemelijk dat Elisabeth, net als veel andere jonge royals, een studie in het buitenland gaat volgen. Ook haar vader koning Filip ging na zijn opleiding aan de Koninklijke Militaire School de grens over.

LEES OOK: KONING FILIP EN KONINGIN MATHILDE SPREKEN MET OLYMPISCHE SPORTERS

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld en bron: ANP