maxima

Dit zijn de raarste gewoonten van de royals

Royals zijn ook maar mensen! Net als wij zijn ze niet perfect, sluipen er soms wat opvallende gedragingen in en zullen ook zij zich vast afvragen ‘is dit wel normaal?’. Geniet van dit bijzondere lijstje met bijzondere eigenschappen.

We lieten je al eens deze hele spontane momentjes van de royals zien. Want iedereen lacht weleens iets minder charmant of voelt weleens een kriebel in z’n neus. Voor onderstaande lijst zoomden we in op keuzes, eigenschappen en gewoonten. Zo zie je maar weer dat we allemaal gewoon mensen blijven, zelfs degenen met een kroon.

Elizabeth ging nergens heen zonder… een zak bloed mee te nemen! Van haar bloedtype uiteraard.

Elizabeth In De Regen

Een stapje verder terug in de tijd: koning Hendrik VIII was zo bang dat zijn beddengoed met vergif besprenkeld zou worden, dat hij zijn hofpersoneel zijn beddengoed eerst liet kussen! Als zij dat overleefden, zat het wel goed.

Koning Hendrik Viii

Meghan houdt van watermeloen. Wat het bijzonder maakt, is wat ze er graag op strooit, bij wijze van ’topping’. Dat is namelijk… kaneel!

Meghan Hand Voor Gezicht

Máxima is met haar 1.78 meter één van de langere vrouwelijke royals. Ze heeft schoenmaat 42. Dat vindt ze zélf echter veel te groot ogen en daarom kiest ze meestal voor hoge hakken. Dan lijken haar voeten wat kleiner.

Máxima Hakken

Willem-Alexander is gék op dieren. Nu heeft het koninklijke gezin honden, maar als student had de koning al kippen en een haan!

Willem Alexander Jeugdfoto 3

Koning Charles wil graag dat zijn schoenveters iedere dag gestreken worden? Gestreken? Schoenveters? Ja, je leest het echt goed. Verder helpt iemand hem iedere dag zijn kleding uittrekken, want dat doet-ie liever niet zelf.

De Belgische oud-koningin Paola wil op reis liever niet baden in het lokale kraanwater. Daarom laat ze de badkuip vullen met talloze flessen Spa Reine – wat in het Frans dus gewoon Spa Koningin betekent.

Hassanal Bolkiah is de steenrijke sultan van Brunei. En hij is geobsedeerd door goud. Zo zeer zelfs, dat hij niets wil dragen of gebruiken waar geen goud in is verwerkt. Al zijn kleding en accessoires hebben goud. En zelfs zijn handdoeken bevatten goud. Tja…

Sultan Brunei Anp

We sluiten de lijst af met een eigenschap van prins Harry die eigenlijk juist heel benijdenswaardig is! Harry leerde van zijn vader om rondslingerend afval – altijd en overal – op te ruimen. Zelfs op het schoolplein. En dat is precies waar hij geplaagd werd om deze gewoonte. Overigens nam vader Charles hem en William op vakantie vaak zelfs hele middagen mee op pad om afval op te gaan ruimen in de omgeving. Bijzonder!

LEES OOK:

Royals en hun liefde voor diademen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP, ANP/EPA, Instagram @koninklijkhuis / RVD, HLN, Pinterest