Thailand Pandemic Coronavirus Covid 19

Grand Palace in Bangkok weer open voor publiek

In de Thaise hoofdstad zijn enkele echte toeristentrekkers na twee maanden weer geopend. Het gaat om de Smaragdgroene Boeddha en het Grand Palace.

En tot dat Grand Palace-complex behoort ook het koninklijk paleis waar de huidige koning Vajiralongkorn zichzelf kroonde, vorig jaar. Het is al sinds 1782 in gebruik als paleis. Vajiralongkorn’s vader, koning Bhumibol, heeft ook kort gewoond in het paleis, maar voelde zich er niet thuis. Hij verhuisde naar een koninklijke villa in de stad.

Op de eerste dag van de heropening trok het complex maar weinig mensen. Dat is te verklaren uit het feit dat Thailand – en heel Azië – momenteel weinig toeristen op bezoek heeft. Vanwege de nog geldende beperkingen mogen buitenlandse toeristen bijvoorbeeld tot 1 juli het land niet in.

Over Vajiralongkorn is veel te doen geweest in de voorbije maanden. Hij verblijft al langere tijd in het Duitse Beieren. Waar hij met een keur aan zelfgekozen vrouwen een luxe hotel heeft afgehuurd. Soms vliegt hij naar Thailand terug voor een ceremonie of feestdag. Zijn keuzes en reputatie hebben hem niet populair gemaakt. In Duitsland werd geprobeerd hem weg te krijgen. In Thailand kwam naar buiten dat met name jongere Thai niet meer zo nodig zitten te wachten op een koning.

Thailand Pandemic Coronavirus Covid 19

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen