Petitie om Thaise koning weg te krijgen

Woensdagnacht was er een demonstratie gaande voor het hotel waar de Thaise koning Vajiralongkorn verblijft. De burgemeester van het Beierse Garmisch-Partenkrichen ziet geen reden op te treden tegen het protest dat woensdagavond plaatsvond. Er zijn namelijk geen regels overtreden.

De actiegroep wil ook steun krijgen voor een petitie waarin het gemeentebestuur wordt gevraagd de koning en zijn omvangrijke gezelschap de verblijfsvergunning te ontnemen. De Thaise koning, die in 2016 zijn overleden vader Bhumibol opvolgde en vorig jaar werd gekroond, woont in feite al sinds 2007 in Beieren. Hij heeft daar ook een aantal huizen, maar onder meer vanwege de coronacrisis en de geldende bewegingsbeperkingen gaf hij dit keer de voorkeur aan het geheel door hem afgehuurde hotel in Garmisch-Partenkrichen. In Thailand wordt daarover niet bericht, maar de schandalen zijn inmiddels uitgelekt op het internet dus de meeste mensen zijn er  wel van op de hoogte. Kritiek leveren kan alleen niet, want dan wordt er een gevangenisstraf van vijftien jaar geriskeerd.

Lees ook:

De Thaise koning Vajiralongkorn is niet blij met het uitlekken van de details over zijn verblijf in Duitsland in de buitenlandse media en online. En dat is niet zo gek, want het nieuws doet zijn imago niet veel goeds.

Thaise koning niet blij met uitgelekte details over zijn koninklijk harem

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen