Jongeren in Thailand hoeven niet zo nodig een koning

De koning en zijn maîtresses

De online nieuwsbron Asia Sentinel laat weten dat er de laatste tijd een ongekende hoeveelheid kritiek wordt geuit op Vajiralongkorn. De koning staat bekend om het grote aantal maîtresses waarmee hij verblijft in een hotel in het Duitse Garmisch-Partenkirchen.

Creatief gecamoufleerd

Bij de gecamoufleerde online kritiek worden verwijzingen gebruikt naar buitenlandse films en bekende figuren uit de Koreaanse popcultuur. Hierdoor lijkt het op het eerste gezicht alsof de opmerkingen daar betrekking op hebben. ‘‘Het wordt steeds moeilijker om tweets te controleren,’’ vertelt de Thaise professor Puangthong Pawakapan in een interview met Sentinel. ‘‘Hoe meer ze het proberen te onderdrukken, hoe viraler het gaat.’’

Groeiend verzet

Bij de Thai wordt al tientallen jaren ingeprent dat het koningshuis boven alles en iedereen staat en dat de koning als een vader voor zijn volk zorgt. Na de schandalen van Vajiralongkorn, die duidelijk alleen voor zichzelf zorgt en onverschillig is tijdens deze coronacrisis, groeit het verzet. De koning heeft wel nog het leger achter zich, waardoor hij voorlopig verzekerd lijkt te zijn van zijn plek op de troon.

Lees ook:

Willem-Alexander en Máxima maken zich hard voor stichtingen, ziekenhuizen, ondernemers, ouderen en vele anderen. Zo bezocht de koningin onlangs een gedupeerde sierplantenkweker in Zuid-Holland. En pleegde de koning een telefoontje aan een Duits bedrijf dat beademingsapparatuur maakt. Mogelijk om een levering voor elkaar te krijgen.

Koning zegt ‘dankjewel’ voor alle mooie initiatieven

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP 

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen