"bridgerton" Season 3 Part Two Special Screening Vip Arrivals

Deze historische personages uit Bridgerton hebben écht bestaan

Bridgerton-fans opgelet! Inmiddels weten we dat koningin Charlotte uit het kostuumdrama echt heeft bestaan. En hoewel de meeste verhalen fictie zijn, zijn er toch nóg meer personages die gebaseerd zijn op echte mensen.

Echte Bridgerton-liefhebbers weten dat de serie grotendeels gebaseerd is op de boekenreeks van Julia Quinn. Zo werden de vrouwen daadwerkelijk geïntroduceerd aan de high society wanneer hun familie vond dat ze klaar waren om te trouwen. De families Bridgerton en Featherington zijn echter fictief. Toch zijn sommige personages wél gebaseerd op echte mensen. Zo hebben koning George en koningin Charlotte echt bestaan!

Charlotte Netflix
Queen Charlotte: A Bridgerton Story © Netflix

Bokser Will Mondrich

Maar er is nog een ander personage dat, hoewel het vaak onopgemerkt blijft, ook is geïnspireerd op een echt persoon. Dit is Will Mondrich (gespeeld door Martins Imhangbe). Het personage van Will is geïnspireerd door de beroemde bokser van die tijd, Bill Richmond. Ook wel bekend als The Black Terror. In seizoen 1 werd hij geïntroduceerd als de beste vriend en sparringpartner van hertog Simon Basset. In seizoen 2 verliet hij de ring en opende hij een herenclub, waar ook de Bridgertons graag een drankje dronken. Bill’s verhaal had echter nog hardere oorsprongen dan dat van het Bridgerton-personage.

"bridgerton" Season 3 Part Two Special Screening – Arrivals
Acteur Martins Imhangbe die Will Mondrich speelt © Getty Images

Lees ook: In déze Netflix-serie zou Sarah Ferguson wel een rol willen spelen 

Bill werd geboren in slavernij in New York en tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog werd zijn bokstalent ontdekt door Britse officier Hugh Percy. Deze officier liet hem voor zijn vermaak vechten met andere soldaten, totdat hij hem in 1777 meenam naar Yorkshire. Hier leerde Bill lezen en schrijven en volgde hij een opleiding tot meubelmaker. Het was in deze tijd dat hij zijn vrouw, Mary, ontmoette en met haar trouwde.

Bridgerton vs de historische werkelijkheid

Nadat hij een gezin had gesticht, verhuisde Bill naar Londen, waar hij succesvol werd als bokser en 17 van zijn 19 gevechten won. In die tijd was boksen niet alleen een van de populairste sporten, maar ook een van de weinige plekken waar een zwarte man een plaats kon verdienen. Daarna begon hij anderen te trainen, zoals de essayist William Hazlitt of zelfs Lord Byron. Hij trainde ook zijn mede-bokser, de bekende Tom Molineaux. Maar Bill’s grootste prestatie was zijn rol als een van de ceremoniemeesters bij de kroning van koning George IV. Dat is zeker een verhaal waar in de fictie van de Bridgerton-reeks naar wordt verwezen, zij het slechts als een knipoog.

Bill werd dankzij zijn succesvolle bokscarrière wel erg rijk, maar kreeg nooit een titel toegewezen zoals in het derde seizoen. Bridgerton is nu te zien op Netflix.

Lees ook: Kijktips: 7x royal series en films op Netflix

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES/NETFLIX