Kijktips: 5x royal series en films op Netflix

Thuiswerken heeft ook z'n voordelen. Zo houd je bijvoorbeeld flink wat tijd over omdat je woon-werkverkeer opeens een stuk korter is geworden. Een mooie reden om in de leukste royal series en films te duiken.

1. The Crown

Natuurlijk met stip op één: The Crown. In deze succesvolle serie staat koningin Elizabeth centraal. We zien hoe ze op jonge leeftijd koningin wordt van Groot-Brittannië en welke invloed dit heeft op haar persoonlijke leven. Heb je alle drie de seizoenen al gezien? Kijk ze dan gewoon nog een keer!

2. The Letter for the King

Deze avonturenserie is geïnspireerd op de klassieke Nederlandse jeugdroman De brief voor de Koning van Tonke Dragt. De serie bestaat uit zes afleveringen.

3. The Last Czars

Kun je geen genoeg krijgen van de intriges binnen de Romanov-dynastie? Start dan vandaag nog met The Last Czars. In zes delen word je meegenomen in het verhaal van tsaar Nicholas II en zijn gezin, oftewel de laatste tsaar van Rusland.

4. Reign

Deze serie draait om het bijzondere leven van Mary Stuart, ook wel Queen of Scots genoemd. Haar bizarre leven begon al toen ze pas zes dagen oud was en tot koningin werd benoemd.

5. The King

In deze historische dramafilm speelt Timothy Chalamet de rol van Henry V, koning van Engeland van 1413 tot aan zijn dood in 1422. Als nieuwe koning werd hij niet bepaald warm verwelkomd. Zijn vader was een ware tiran en liet Engeland achter in een oorlog. Aan Henry de taak om te overleven in het paleis, emoties over zijn verleden in bedwang te houden en orde op zaken te stellen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen