Royal films en series Netflix

Kijktips: 7x royal series en films op Netflix

Kun je niet genoeg krijgen van royals, en duik je het liefst helemaal in hun wereld? Dan moet je de volgende royal films en series op Netflix zeker kijken.

1. The Crown

Natuurlijk met stip op één: The Crown. In deze succesvolle serie staat koningin Elizabeth centraal. We zien hoe ze op jonge leeftijd koningin wordt van Groot-Brittannië en welke invloed dit heeft op haar persoonlijke leven. Inmiddels staat seizoen 4 ook op Netflix!

2. Bridgerton

Bridgerton staat al maanden in de top 10 van Netflix. De serie is in de eerste 28 dagen op Netflix maar liefst door 82 miljoen huishoudens gekeken. Een record! De serie is gebaseerd op de negendelige boekenreeks van Julia Quinn en speelt zich af in de high society van Londen in de zeventiende eeuw. De levens van de high society wordt op z’n kop gezet door een anoniem column van de roddeltante lady Whistledown… 

 

3. The Letter for the King

Deze avonturenserie is geïnspireerd op de klassieke Nederlandse jeugdroman De brief voor de Koning van Tonke Dragt. De serie bestaat uit zes afleveringen.

5. Reign

Deze serie draait om het bijzondere leven van Mary Stuart, ook wel Queen of Scots genoemd. Haar bizarre leven begon al toen ze pas zes dagen oud was en tot koningin werd benoemd.

6. The King

In deze historische dramafilm speelt Timothy Chalamet de rol van Henry V, koning van Engeland van 1413 tot aan zijn dood in 1422. Als nieuwe koning werd hij niet bepaald warm verwelkomd. Zijn vader was een ware tiran en liet Engeland achter in een oorlog. Aan Henry de taak om te overleven in het paleis, emoties over zijn verleden in bedwang te houden en orde op zaken te stellen.

6. The Windsors

The Windsors is een extravagante komische soapserie over de publieke perikelen van de Britse Koninklijke familie.

7. The Last Czars

Deze serie is te zien op Netflix en vertelt hoe de laatste tsarenfamilie, Romanovs, van Rusland ten onder ging. De mini-serie heeft 6 afleveringen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen