×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kijktips: 5x royal series en films op Netflix

  Koninklijk cocoonen

  Kijktips: 5x royal series en films op Netflix

  Thuiswerken heeft ook z'n voordelen. Zo houd je bijvoorbeeld flink wat tijd over omdat je woon-werkverkeer opeens een stuk korter is geworden. Een mooie reden om in de leukste royal series en films te duiken.


  1. The Crown

  Natuurlijk met stip op één: The Crown. In deze succesvolle serie staat koningin Elizabeth centraal. We zien hoe ze op jonge leeftijd koningin wordt van Groot-Brittannië en welke invloed dit heeft op haar persoonlijke leven. Heb je alle drie de seizoenen al gezien? Kijk ze dan gewoon nog een keer!

  2. The Letter for the King

  Deze avonturenserie is geïnspireerd op de klassieke Nederlandse jeugdroman De brief voor de Koning van Tonke Dragt. De serie bestaat uit zes afleveringen.

  3. The Last Czars

  Kun je geen genoeg krijgen van de intriges binnen de Romanov-dynastie? Start dan vandaag nog met The Last Czars. In zes delen word je meegenomen in het verhaal van tsaar Nicholas II en zijn gezin, oftewel de laatste tsaar van Rusland.

  4. Reign

  Deze serie draait om het bijzondere leven van Mary Stuart, ook wel Queen of Scots genoemd. Haar bizarre leven begon al toen ze pas zes dagen oud was en tot koningin werd benoemd.

  5. The King

  In deze historische dramafilm speelt Timothy Chalamet de rol van Henry V, koning van Engeland van 1413 tot aan zijn dood in 1422. Als nieuwe koning werd hij niet bepaald warm verwelkomd. Zijn vader was een ware tiran en liet Engeland achter in een oorlog. Aan Henry de taak om te overleven in het paleis, emoties over zijn verleden in bedwang te houden en orde op zaken te stellen.

  25 maart 2020 - 14:03