Lady Diana interview bbc mails royalty online

BBC moet nu mails van het interview met Diana vrijgeven

Het interview met prinses Diana in 1995 waarin ze vertelde hoe ongelukkig ze in haar huwelijk was, deed veel stof opwaaien. De BBC moet nu een aantal mails rond dat omstreden interview met prinses Diana vrijgeven. Dat heeft de rechter besloten, aldus de BBC.

Het gaat om mails die werden uitgewisseld in 2020, de tijd dat er veel ophef over het interview was. Het interview uit 1995 is de laatste jaren veel in het nieuws geweest, ook vanwege de integriteit van de BBC en de journalist. De BBC zelf deed twee jaar geleden onderzoek naar de manier waarop het gesprek van prinses Diana met journalist Martin Bashir was geregeld. Bashir zou valse informatie gebruikt hebben om het vertrouwen van prinses Diana te winnen. In het interview sprak de prinses zich uit over haar ongelukkige huwelijk met prins Charles.

Lees ook: broer Diana wil meer dan alleen excuses BBC

Bbc Moet Nu Mails Van Het Interview Met Diana Vrijgeven royalty online
Bbc Moet Nu Mails Van Het Interview Met Diana Vrijgeven

Interview Diana bbc

De mails werden eerder al opgevraagd door een journalist die onderzoek naar het interview doet, maar daar wilde de BBC niet aan meewerken. De rechter vond dat echter dt verdacht en noemde de werkwijze van de BBC “inconsistent, onjuist en onbetrouwbaar”. Het feit dat de BBC niet wilde meewerken naar een onderzoek rond het interview met Diana, vond de rechter een slecht teken en reden voor deze maatregel, het vrijgeven van de mails. De BBC maakte daarop excuses, maar heeft de betreffende mails nog niet vrijgegeven.

Diana Spencer Royalty Online
Diana Spencer Royalty Online

Scheiding Diana en Charles

Het interview, dat in november 1995 op nationale tv werd uitgezonden, trok een recordaantal van 22,8 miljoen Britse kijkers. In het interview met BBC-journalist Martin Bashir vertelde Diana uitvoerig over haar moeizame huwelijk met Charles en over de voortdurende aanwezigheid van Camilla Parker Bowles in hun leven. Het vraaggesprek veroorzaakte wereldwijd commotie. Diana en Charles gingen kort na het interview uit elkaar.

Lees ook: deze mail wil de namen van Meghans vrienden niet geheim houden

Charls En Diana Huwelijk
Charles En Diana op hun huwelijksdag

Lees ook: prins William onthult waar hij troost vond na Diana’s overlijden

Bekijk hier het moment waarop Diana duidelijk maakte dat er eigenlijk “drie mensen” in hun huwelijk waren:

Einde van een sprookje

Het spraakmakende interview betekende ook het einde van een sprookje. De prins en prinses die uit elkaar waren gedreven en de prinses die zich zo eenzaam voelde in haar paleis. Maar de vraag was wel of Diana in al haar verdriet en eenzaamheid niet ook een beetje gebruikt was door de BBC journalist. De mails die nu moeten worden vrijgegeven zouden daar duidelijkheid over moeten geven.

Lees ook: zo wordt prins George voorbereid op het koningsschap

Dinaan Engeland Bbc
Charles Diana en de kleine William in gelukkigere tijden

Lees ook: Harry hardleers

Diana Wales Interview Bbc
Diana prinses van Wales maakt een puzzel met de jonge prins William
Diana Interview
Diana Queen of Hearts

Tip van de redactie

In de bestseller Diana. Haar eigen verhaal onthult Diana intieme details van haar leven. Andrew Morton biedt ongeëvenaarde inzichten, gebaseerd op geheime interviews met de prinses. Deze biografie, bijna een autobiografie, belicht Diana’s meest persoonlijke momenten. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

BRON ANP/ARCHIEF