Prins Harry

Harry hardleers

Prins klaagt weer krant aan.

Je laat huis en haard achter je, omdat je privacy wilt, en zorgt er daarna voor dat je telkens weer in de schijnwerpers belandt. Dat is in een notendop de tragiek van prins Harry.

Voor de zoveelste keer klaagde hij een krant aan, die volgens hem verkeerd over hem geschreven zou hebben.

Ditmaal is het krantenuitgever Associated Newspapers en de aanklacht is smaad, omdat de Daily Mail en de Mail on Sunday in februari iets fouts zouden hebben gepubliceerd over de strijd die Harry voert rond de beveiliging van zijn gezin.

Destijds snapte niemand wat nou eigenlijk zijn punt was. In een gerechtelijke hoorzitting werd duidelijk dat het gaat om het verslag van weer een andere rechtszaak. Die spande Harry aan tegen het ministerie van Binnenlandse Zaken had aangespannen over de politiebeveiliging van zijn gezin. Die raakte hij kwijt nadat hij en zijn vrouw in 2019 hun koninklijke taken neerlegden en naar de Verenigde Staten verhuisden.

Volgens diverse Britse media stelde Harry donderdag in een schriftelijke verklaring dat het artikel hem ‘aanzienlijke pijn, schaamte en leed heeft bezorgd, die voortduurt’. Zijn advocaat, Justin Rushbrooke, voegde daaraan toe dat het artikel suggereerde dat de prins ‘had gelogen tijdens openbare verklaringen’ door te beweren dat hij altijd bereid zou zijn geweest om voor zijn eigen beveiliging te betalen als hij in het Verenigd Koninkrijk was. Rushbrooke zei ook dat in het artikel in Mail on Sunday werd beweerd dat Harry ‘ongepast en cynisch’ had geprobeerd de publieke opinie over de kwestie te manipuleren.

De uitgeverij ontkent de beschuldigingen. Tijdens de hoorzitting stelden hun juristen dat het artikel ‘geen spoor van ongepastheid’ bevatte en niet lasterlijk was. De rechter doet op een nader te bepalen datum uitspraak.

Als het om de beide Mails gaat kan Harry trouwens aan de gang blijven. Columnist Piers Morgan voert al jaren een kruistocht tegen Meghan.

LEES OOK:

VEELZEGGENDE DETAILS BEZOEK MEGHAN EN HARRY

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP