Sjamaan Durek

Voorbereidingen huwelijk Prinses Märtha Louise met omstreden sjamaan in volle gang

Prinses Märtha Louise van Noorwegen gaat deze zomer trouwen met sjamaan Durek Verrett, maar of haar familie en het Noorse volk daar nu zo blij mee zijn? 

Märtha Louise en sjamaan Durek Verrett hebben sinds 2019 een relatie. Na de bekendmaking kwam er direct alles naar buiten over deze man. Zo zou hij in het verleden aangeklaagd zijn voor fraude en ook heeft hij een jaar in de gevangenis gezeten. Dat niet alleen, zijn ex-vriend (Durek is biseksueel) heeft gezegd dat hij ook nog eens een sekteleider is. 

Bruiloft in Noorwegen

Op 31 augustus zal de bruiloft plaatsvinden in Geiranger, in het westen van Noorwegen. Deze locatie is ook wel bekend om de Geirangerfjord. Het huwelijk wordt gehouden in Hotel Union. Koning Harald en koningin Sonja kijken uit naar het huwelijk. “Ik ben erg enthousiast over Geiranger, dus ik vind het geweldig dat ze daar hun bruiloft houden. Het is een bijzonder mooie plek”, liet koningin Sonja al weten. Ook koning Harald is enthousiast: “Ik denk dat het een prachtige gelegenheid zal zijn. We kijken ernaar uit.” 

Lees ook: Huwelijk Märtha Louise het verhouding met paleis op scherp

Niet populair

Durek Verret mag dan in het verleden in de gevangenis hebben gezeten en uitgemaakt zijn voor sekteleider, ook tijdens zijn relatie met Märtha Louise heeft hij een aantal opmerkelijke dingen gedaan. Zo vertelde hij in meerdere interviews dat hij met geesten kan spreken, dat niet alleen: hij kan ook kanker genezen en het verouderingsproces omkeren. In 2020 verkocht hij tijdens de coronaperiode dure sieraden, die mensen tegen corona zouden beschermen.

Lees ook: Märtha Louise prijst verloofde

Norwegian Princess To Marry American Self Professed Shaman
Sjamaan Durek Verret en prinses Märtha Louise

Schade aan imago van prinses Märtha Louise

De uitspraken en dingen die Durek Verrett heeft gedaan hadden ingrijpende gevolgen voor de Noorse prinses. Zo hebben diverse goede doelen en organisaties, waaraan prinses Märtha Louise verbonden was, de samenwerking gestopt. Ook zijn er diverse crisisbijeenkomsten in het Noorse paleis geweest. Daarbij is besloten dat ze haar officiële koninklijke taken zou neerleggen. 

Geen koninklijke bruiloft

Het huwelijk van de twee zal privé worden georganiseerd en zal zonder de steun van het Noorse hof gaan plaatsvinden. Ondanks het gebrek aan financiële steun wordt er verwacht dat het alsnog een groot feest wordt. “Het wordt een celebrity-bruiloft met koninklijke allure”, zegt de Noorse royalty-expert Ole Jørgen Schulsrud-Hansen.

Lees ook: Deze verwachtingen heeft sjamaan Durek Verrett van huwelijk met prinses Märtha Louise

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl