Norway's New National Museum Opening Ceremony

Koning Harald van Noorwegen weer opgeknapt

Goed nieuw voor de Noorse royals: koning Harald (86) is weer opgeknapt na zijn luchtweginfectie. Op beelden is te zien hoe Harald met behulp van wandelstokken over een rode loper loopt tijdens een evenement van de Oslo Military Society.

‘Koning Harald zal aanwezig zijn op een evenement bij de Oslo Military Society’, schrijft Royal Central op X. Volgens de website van het Noorse Koninklijk Huis, heeft de koning weer behoorlijk wat werkbezoeken staan. Zo brengt hij morgen een bezoek aan de Minister van Buitenlandse Zaken, aan de de President Viola Amherd van Zwitserland en heeft hij aanstaande vrijdag een werkbezoek bij de Noorse Defensiecommissie samen met zijn vrouw en zoon prins Haakon.

Lees ook: Einde in zicht voor Harald?

Taken overgedragen aan zoon

Het nieuws over Haralds ernstige luchtweginfectie kwam afgelopen woensdag naar buiten, waarna op vrijdag het Noorse koningshuis opnieuw meldde dat Harald het hele weekend thuis zou blijven. Tijdelijk worden zijn taken overgedragen aan zijn prins Haakon. Afgelopen maandag is de koning echter weer aan het werk gegaan.

Lees ook: Gezondheidsnieuws over koning Harald

Harald kampt al geruime tijd met gezondheidsproblemen. In 2020 onderging hij een intensieve hartoperatie, en hij heeft meerdere keren last gehad van luchtweginfecties. Desondanks heeft hij aangegeven nog niet aan stoppen te denken en van plan te zijn op de troon te blijven tot aan zijn dood.

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST DENISE DELGADO
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl