Pacemaker Harald

Direct: Koning Harald van Noorwegen heeft permanente pacemaker nodig

Het Noorse hof maakte maandag bekend dat de tijdelijke pacemaker binnenkort ingeruild zal worden voor een permanente. 

De Noorse koning Harald werd tijdens een verblijf in Maleisië in het ziekenhuis opgenomen, omdat hij plotseling onwel werd. Daar kreeg hij een tijdelijke pacemaker. Het Noorse koninklijk huis laat in een bericht aan de pers weten dat de ingreep noodzakelijk was, omdat de koning van Noorwegen een zorgwekkend lage hartslag had.

Per medisch vliegtuig naar Noorwegen

Zondagavond is de vorst per medisch vliegtuig aangekomen in Noorwegen. Daar werd hij direct opgenomen in het Rikshospitalet, het universitair ziekenhuis in Oslo. De artsen in het universitair ziekenhuis hebben nu laten weten dat de tijdelijke pacemaker binnenkort ingeruild zal worden voor een permanente. 

Lees ook: Koning Harald terug in Noorwegen: direct opgenomen in ziekenhuis in Oslo

Infectievrij zij

Voordat de koning een permanente pacemaker zal krijgen, zal de koning eerst helemaal infectievrij moeten zijn. Dat kan nog meerdere dagen of zelfs een week duren, hebben zijn artsen eerder laten weten. Daarna zal de koning nog enkele dagen in het ziekenhuis moeten verblijven, tot de toestand van de koning beter is. Kroonprins Haakon heeft dit dan de taken van zijn vader overgenomen.

Koning Harald
Norwegian Royals Visit Faktisk.no

Slechte gezondheid

Koning Harald is momenteel de oudste monarch van Europa. Hij is sinds 1991 koning van Noorwegen. De gezondheid van koning Harald is de laatste jaren snel achteruit gegaan. Zo werd hij in 2020 al eens geopereerd aan zijn hart en daarna kampte hij meerdere keren met infecties. Ook lag hij laatst nog in het ziekenhuis met een longontsteking.

Lees ook: Nu: Koning Harald krijgt in Maleisië een pacemaker

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl