minder werken

Noorse koning Harald (87) gaat vanaf nu een stuk minder werken

Vanochtend lieten we al weten dat koning Harald na zijn ziekteverlof weer aan het werk gaat, wel gaat hij in het vervolg een stuk minder werken. 

Koning Harald is al jaren aan het kwakkelen met zijn gezondheid. Afgelopen maand nog kreeg hij een permanente pacemaker, nadat hij tijdens een vakantie in Maleisië een tijdelijke pacemaker had gekregen. Zijn hartslag was daar uitzonderlijk laag geworden door een infectie die hij had opgelopen. Inmiddels gaat het gelukkig beter met zijn gezondheid. Zo goed zelfs, dat hij weer aan het werk is.

Minder werken

Het Noorse hof heeft op de eerste werkdag na het ziektebed van koning Harald een uitgebreide statement naar buiten gebracht. Hierin schrijven zij het volgende: “Vanwege zijn leeftijd past de koning zijn programma in de toekomst aan. Dit houdt een permanente vermindering in van het aantal en de omvang van de activiteiten waaraan hij deelneemt.” Het hof vervolgt: “Er worden ook praktische regelingen getroffen voor de uitvoering van zijn officiële activiteiten.”

Lees ook: Koning Harald vanaf vandaag weer aan het werk na ziekteverlof

Blij om weer te gaan werken

Koning Harald is erg blij om weer te gaan werken. Hij zal de grondwettelijke taken, vergaderingen en audiënties op het Koninklijk Paleis hervatten. Ook zal hij bij diverse officiële bezoeken in Noorwegen aanwezig zijn. 

Pacemaker Harald
Pacemaker Harald

Taken overnemen van vader

Zijn zoon, kroonprins Haakon, heeft in de afgelopen maanden veel taken van zijn vader overgenomen. Omdat koning Harald in het vervolg minder zal gaan werken, zal de kroonprins zijn vader blijven assisteren en inspringen waar nodig is. Zo zal hij ook de buitenlandse reizen en meerdaagse bezoeken op zich nemen. 

Lees ook: Koning Harald onder het mes voor permanente pacemaker

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl