permanente pacemaker

Koning Harald onder het mes voor permanente pacemaker

Koning Harald van Noorwegen wordt geopereerd en krijgt een permanente pacemaker. Dit meldt het Noorse hof.

De Noorse koning Harald werd vorige week tijdens zijn verblijf in Maleisië in het ziekenhuis opgenomen, omdat hij plotseling onwel werd. Daar kreeg hij een tijdelijke pacemaker. Het Noorse koninklijk huis laat in een bericht aan de pers weten dat de ingreep noodzakelijk was, omdat de koning van Noorwegen een zorgwekkend lage hartslag had.

Permanente pacemaker voor koning Harald

De ingreep vindt plaats in het Rikshospitalet in Oslo, waar de vorst al sinds vorige week lag. Voordat de operatie kon doorgaan, moest de koning eerst infectievrij worden. Dit heeft ruim een week geduurd. Nadat de permanente pacemaker is geplaatst, zal koning Harald zeker nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven om te herstellen. 

Lees ook: Direct: Koning Harald van Noorwegen heeft permanente pacemaker nodig

Pacemaker Harald
Koning Harald onder het mes

Slechte gezondheid

Koning Harald is momenteel de oudste monarch van Europa. Hij is sinds 1991 koning van Noorwegen. De gezondheid van koning Harald is de laatste jaren snel achteruit gegaan. Zo werd hij in 2020 al eens geopereerd aan zijn hart en daarna kampte hij meerdere keren met infecties. Ook lag hij laatst nog in het ziekenhuis met een longontsteking.

Lees ook: Koning Harald terug in Noorwegen: direct opgenomen in ziekenhuis in Oslo

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl