Prins Maurits zoon Lucas

Zien: dít is de knappe zoon van prins Maurits (en hij lijkt sprekend op hem!)

Prins Maurits en prinses Marilène hebben drie kinderen, waarvan zoon Lucas wel heel erg op zijn vader lijkt. Kijk zelf maar! 

Op 26 oktober 2002 worden prins Maurits en prinses Marilène ouders van een zoon, Lucas Maurits Pieter Henri. Lucas heeft ook nog een oudere zus, Anna (2001) en een jongere zus, Felicia (2005).

Veel gelijkenissen tussen vader en zoon

Prins Maurits en zoon Lucas lijken sprekend op elkaar. De gelijkenissen qua uiterlijk zijn heel duidelijk. Het enige wat hij van zijn moeder heeft, is zijn kleur ogen. Voor de rest is het precies een jongere versie van zijn vader. 

Lees ook: Maurits, Bernhard, Pieter-Christiaan en Floris: 4 broers in beeld

Niet alleen qua uiterlijk hetzelfde

De twee lijken niet alleen qua uiterlijk erg op elkaar. Ook qua interesses. De twee zijn dol op sport en hebben er dan ook een echte passie voor. Prins Maurits is fanatiek met hardlopen, golfen, fietsen en zeilen. Ook zoon Lucas houdt hiervan. Samen doen ze geregeld mee aan sportieve wedstrijden. 

Militaire loopbaan

Nog een raakvlak is de militaire loopbaan. Zo heeft prins Maurits in 1987 zijn dienstplicht vervuld bij het Korps Mariniers en de Koninklijke Marine. Ook zoon Lucas koos na zijn middelbare school voor een militaire opleiding. Hij werd binnen een jaar bij de Koninklijke Militaire Academie al bevorderd tot officier. 

Lees ook: Koningin Máxima vind dat déze dochter het meest op haar lijkt

Foto’s Lucas

Benieuwd geworden naar zoon Lucas? Bekijk wat foto’s van hem hieronder. 

Hollandse 100 Van Lymph & Co
Lucas en Maurits
Koninlijke Famlie
Vader en zoon
Pr. Margriet Viert 80ste Verjaardag
Lucas samen met zijn ouders

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl