prinses Amalia

Prinses Amalia zal volgende week voor de eerste keer een staatsbanket bijwonen

Prinses Amalia zal tijdens het staatsbezoek van de Spaanse koning en koningin voor de eerste keer ooit een staatsbanket bijwonen. 

Als kroonprinses krijgt Amalia steeds meer taken en wordt ze ook op steeds meer officiële gelegenheden verwacht. Zo zal ze tijdens het staatsbezoek van de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia op woensdag 17 april en donderdag 18 april voor de eerste keer een staatsbanket bijwonen. 

Eerste officiële staatsbezoek

Dit is het eerste officiële staatsbezoek van koning Felipe en koningin Letizia aan Nederland. Toch is het niet de eerste keer dat ze als koning en koningin een bezoek brengen aan ons land. Tien jaar geleden waren ze al in Nederland voor een kennismakingsbezoek aan koning Willem-Alexander en koningin Máxima. 

Lees ook: Felipe en Letizia gaan binnenkort op staatsbezoek in Nederland 

Amalia bij staatsbanket met Spaanse koningspaar 

Aankomende week wordt het Spaanse koningspaar ontvangen door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Wat er precies op de planning staat, dat zal deze week bekend worden gemaakt. We zijn erg benieuwd wat de Spaanse koningin en koning allemaal zullen bezoeken, wel is er al bekend dat er op de eerste avond van het bezoek een staatsbanket zal plaatsvinden. Ook prinses Amalia is hierbij van de partij. 

Lees ook: Dit wist je nog niet: opvallende regels van een staatsbanket

Prinsjesdag 2023
Kroonprinses Amalia

Banden versterken

Een staatsbanket is ook wel een formeel diner dat wordt gehouden ter ere van een staatsbezoek. Het wordt georganiseerd door het staatshoofd van het gastland met als doel de banden tussen de gasten uit verschillende landen te versterken en belangrijke onderwerpen te bespreken.

Lees ook: Prinses Amalia woonde wegens dreiging ruim een jaar in Madrid

Amalia woont weer in Amsterdam

Onlangs is bekend geworden dat Amalia wegens dreiging in Nederland ruim een jaar in Madrid heeft gewoond en gestudeerd. INmiddels woont ze weer in Amsterdam. Bekijk hieronder gratis de uitzending van Shownieuws over Amalia

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl