Staatsbezoek Felipe Letizia

Felipe en Letizia gaan binnenkort op staatsbezoek in Nederland 

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kunnen zich alvast gaan voorbereiden, want het Spaanse koningspaar staat binnenkort al voor hun deur. 

Dit is het eerste officiële staatsbezoek van koning Felipe en koningin Letizia aan Nederland. Toch is het niet de eerste keer dat ze als koning en koningin een bezoek brengen aan ons land. Tien jaar geleden waren ze al in Nederland voor een kennismakingsbezoek aan koning Willem-Alexander en koningin Máxima. 

Officieel staatsbezoek

Het is eindelijk officieel: koning Felipe en zijn vrouw koningin Letizia zullen op 17 en 18 april een officieel bezoek brengen aan Nederland. Dit maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend. Wat er precies op de planning staat, dat zal binnenkort bekend worden gemaakt. We zijn erg benieuwd wat de Spaanse koningin en koning allemaal zullen bezoeken. 

Lees ook: Koning Frederik kondigt eerste staatsbezoeken aan en gaat naar déze landen

Laatste staatsbezoek aan Nederland

In 2001 was het laatste officiële staatsbezoek van Spanje aan Nederland. Op dat moment was Beatrix nog koningin van Nederland en ontving zij koning Juan Carlos en zijn vrouw, koning Sofia in Den Haag. Sindsdien zijn er geen officiële bezoeken meer tussen Nederland en Spanje geweest, dus na 23 jaar wordt het zeker weer eens tijd! 

Lees ook: Letizia en Sofia stelen de show

Sofia Beatrix
Prinses Beatrix in 2016 op bezoek in Madrid

Foto’s van kennismakingsbezoek

Tien jaar geleden brachten koning Felipe en koningin Letizia een kenninsmakingsbezoek aan Nederland. Dat was zeker niet de laatste keer, ook waren ze in Nederland voor de 50ste verjaardag van Willem-Alexander. Als we al deze foto’s terugzien, hebben ze het alle vier keer op keer weer hartstikke gezellig. Kijk zelf maar! 

Bezoek 2014
Bezoek in 2014
staatsbezoek
Felipe en Letizia in Nederland (2014)
staatsbezoek
Een dikke knuffel voor Willem-Alexander en Felipe

Lees ook: Koningin Letizia vindt déze 5 Europese steden het leukste om te bezoeken 

Tip van de redactie

Schitter zoals koningin Máxima en koningin Letizia met Swarovski’s elegante armband met een rij ronde, heldere kristallen, een tijdloze toevoeging aan elke outfit. Voor meer informatie, klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Swarovski