Maxima Zette Streep Door Plannen Alexia

‘Máxima zette streep door plannen prinses Alexia’

Prinses Alexia heeft een sabbatical, maar had wel degelijk carrièreplannen. Waar haar moeder een dikke streep door zette.

Beetje werken. Beetje leren. Echt concreet zijn de plannen van prinses Alexia nog niet. Zeg maar gerust erg vaag. En wat ze daarna gaat doen weten we ook nog niet.

Plannen prinses Alexia

Lees ook: prinses Charlène hakt knoop door

Prinses Alexia En Willem Alexander Royaltynl

Toch loopt prinses Alexia al jaren met een helder plan over wat ze met haar leven wil gaan doen. Jammer alleen dat Máxima het niet wil hebben. Dat schrijft althans de Spaanse editie van het doorgaans goed ingevoerde blad Caras.

Rebels

Prinses Alexia In Rotterdam

Caras noemt Alexia ‘de rebelse prinses’, die regelmatig over de schreef ging. Volgens het blad wilde Alexia al op haar 12e meedoen aan The Voice Kids, maar zag Máxima dat niet zitten. De koningin zorgde er ook voor dat plannen voor een carrière in de muziek nooit tot wasdom zouden komen. De reden? Zoiets past niet bij een prinses!

Studeren in Groningen

Prinses Alexia Plannen

Met haar internationale VWO-diploma op zak geniet ze nu dus van haar tussenjaar. Volgens goed ingelichte bronnen gaat ze daarna in Groningen studeren. Wat ze precies gaat studeren is nog niet bekend. Ze is overigens niet de eerste van het Nederlands koningshuis die naar het noorden gaat. Eerder studeerden de volgende royals daar:

The Voice

Wij vragen ons af of Máxima weet dat de Universiteit van Groningen een beroemd studenten popkoor heeft: Estrellas. Het zou ons niet verbazen als Alexia daar gaat zingen. Tenzij haar moeder ook daar een stokje voor deze plannen van Alexia steekt natuurlijk.

Tekst Royaltynl, beeld GettyImages

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

Tip van de redactie

In Máxima. Meer dan Majesteit onthult Rick Evers een intiem portret van de geliefde koningin, gebaseerd op exclusieve gesprekken. Ontdek haar passie, drijfveren en balans tussen koninklijke plichten en moederschap. Een zeldzame blik achter paleisdeuren. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST SANTENL/ MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

#Royaltynl