Alexia (3)

Buitenland verbaasd over Alexia

Prinses Alexia is in de buitenlandse media behoorlijk populair, maar één ding snapten ze daar niet echt deze week.

Dat bleek nadat koning Willem-Alexander een filmpje deelde, waarop te zien is hoe prinses Alexia de vlag hijst op paleis Huis ten Bosch.

Dat deed de prinses, omdat ze geslaagd is voor haar eindexamen op het UWC Atlantic in Wales, waar ze 2 jaar studeerde. Een mooie prestatie, en uiteraard gaat dan de schooltas ook mee omhoog.

Traditie

En precies dat snappen ze in het buitenland niet. Het toonaangevende Duitse blad Gala heeft het over een ‘einzigartige Tradition’ – een unieke tradtie – en een ‘außergewöhnliche Aktion’ – een buitgewone actie – , en vindt het prachtig dat vader en dochter elkaar daarin vinden. Wat toch wel weer mooi is.

Vreemd

Ook het Amerikaanse People legt uit dat het een traditie is, net als  het Franse Paris-Match: ‘Het lijkt misschien vreemd voor ons, maar Nederlanders weten precies wat het betekent. Het is traditie dat middelbare scholieren in Nederland hun huis versieren en hun schooltas aan de nationale vlag hangen om te laten zien dat ze geslaagd zijn voor hun eindexamen en het niet meer nodig hebben.’

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

Gala/koninklijkhuis

#Royaltynl