series the crown

5x leuke series over het koningshuis 

Altijd dol op alle drama’s en intriges die zich binnen de muren van koninklijke paleizen afspelen? Dan zijn deze vijf series over het koningshuis zeker het kijken waard. 

Series over het Nederlandse koningshuis, het Engelse koningshuis of over andere koninklijke families zijn allesbehalve saai. Gelukkig zijn er op dit moment genoeg leuke series te vinden over het koningshuis. 

5x koningshuis-series 

The Crown 

In 2016 kwam het eerste seizoen van The Crown online op Netflix. Inmiddels is deze serie een gigantische hit geworden. Wie wil er nu niet zien wat er allemaal afspeelt in de privélevens van de Britse royals. 

Máxima

Ook al staat de serie nog niet online, we zetten deze nieuwe Videolandserie Máxima wel alvast in dit rijtje, want het is het kijken waard. Het verhaal van de dramaserie is gebaseerd op het boek Máxima Zorreguieta. Moederland van journalist Marcia Luyten. In deze serie zal het leven van onze koningin te zien zijn: van de ontmoeting met Willem-Alexander tot Máxima als koningin. De serie Máxima is vanaf 20 april te zien op Videoland.

Lees ook: Bijzonder: NPO maakt serie over Máxima

Queen Maxima Attends Culture Foundation's Award Ceremony In Rotterdam
Koningin Máxima

Die Kaiserin

Romy Schneider als de Oostenrijkse prinses in Sissi is toch wel de koningin van de koningsdrama’s. De Duitse Netflix-serie Die Kaiserin blaast dit verhaal nieuw leven in. In deze serie wordt de jonge hertogin Elisabeth gevolgd. Te zien is dat ze gaat trouwen met keizer Frans Joseph I van Oostenrijk en hierdoor krijgt ze opeens een heel nieuw leven. 

Lees ook: België krijgt serie over koning Albert

Harry & Meghan

Fan van prins Harry en Meghan Markle? Dan mag deze serie ook niet overgeslagen worden. In de docuserie Harry & Meghan worden de twee vanaf hun verkeringstijd tot hun afscheid van de Britse koninklijke familie gevolgd.

Project Healthy Minds' World Mental Health Day Festival 2023
Meghan Markle en prins Harry

Downton Abbey

Eindelijk is er weer een nieuw seizoen van Downton Abbey in de maak. Het verhaal speelt zich af op het fictieve Downton Abbey, het landgoed van de graaf en gravin van Grantham. De serie volgt de levens van de aristocratische familie Crawley en hun drie dochters Mary, Edith en Sybil en hun bedienden in de vroege regeerperiode van koning George V. 

Lees ook: Catherine bezoekt set Downton Abbey

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl