Placeholder

Catherine bezoekt set Downton Abbey

De hertogin van Cambridge heeft een bezoekje gebracht aan de set van de populaire tv-serie Downton Abbey. De zwangere Catherine werd in de Ealing Studios ontvangen door de bedenker van de show, Julian Fellowes. Ze kreeg een tour achter de schermen en ging op de foto met de cast van de show.

In de make-upruimte ontmoette ze actrice Phyllis Logan, die Mrs. Hughes speelt in de Britse serie. Ook acteur Robert James Collier oftewel butler Thomas was hierbij aanwezig. Hij grapte tegen de hertogin: "Je komt precies op het juiste moment, Phyllis krijgt net haar Botox ingespoten." Dame Maggie Smith, die Violet Crawley vertolkt, kon wegens ziekte helaas niet bij het koninklijk bezoek zijn.

Verder nam Catherine een kijkje op de kostuum- en rekwisietenafdeling. De vrouw van prins William is een grote fan van het historische drama en was dan ook zeer verheugd een kijkje te mogen nemen in de studio's, waar ze zelfs een halfuur langer dan gepland bleef.

Actrice Lesley Nichol, die kokkin Mrs Patmore speelt, vertelt aan Mail Online: "Ik denk dat de hertogin het heel leuk vond. We wisten voordat ze kwam dat ze een fan is en ze wist dan ook een heleboel. Ze vroeg ons hoe onze levens zijn veranderd sinds de show en om eerlijk te zijn praatte ik zo veel dat ze amper de kans kreeg er een woord tussen te krijgen."

 

The Duchess of Cambridge unveils a plaque to commemorate her visit to the set of Downton Abbey at Ealing Studios #DuchessAtDownton

Een video die is geplaatst door Kensington Palace (@kensingtonroyal) op